Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Sevinci

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi\'nde Mezuniyet Sevinci

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, mezuniyet günü düzenledi.

10.06.2014 18:35

Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, mezuniyet günü düzenledi.

Recep Gürbüz Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen mezuniyet törenine, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Özbay, AK Parti İlçe Başkanı Arif Çoraman, Belediye Meclis üyeleri Hüseyin Torun, Celal Büyükyıldız, okulun ilk mezunu Ahmet Memioğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından okul öğrencileri tarafından geçtiğimiz günlerde Soma'da hayatını kaybeden 301 işçi için Kuran-ı Kerim okundu.

Daha sonra Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Çakmak, öğrencilerine hitaben yaptığı konuşmada, eğitimin doğru ve zamanında yapılması gerektiğini vurgulayarak, mesleki eğitimin bu açıdan çok önemli olduğunu vurguladı. Boşa harcanacak zamanımızın olmadığını belirterek, öğrencilerinden ayrılmanın burukluğunu yaşadıklarını, fakat kendilerini ileriki yıllarda çok iyi yerlerde görecekleri için mutlu olduklarını belirtti.

Çakmak, "Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi çatısı altında sizlerle birlikte dört yılı geçirdiğim için çok mutluyum. İnanıyorum ki bu süre içinde buradan almanız gereken her şeyi aldınız. Şimdi üniversite döneminin eşiğindesiniz, yapabileceğiniz işin en iyisini yapın. Bilin ki hayattaki rakibiniz sizsiniz. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik ile ilgili söylediği 'Biz her şeyi gençliğe bırakacağız, geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir' sözü hiçbir zaman kulaklarınızdan çıkmasın. Sizlere güveniyor. Size bağlanan ümitleri boşa çıkarmayacağınıza inanıyoruz. Bu mezuniyet töreninin hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyor, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan konuklarımıza teşekkür ediyorum. Sizleri binlerce mezunlarımız arasına uğurluyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık, şansınız bol, başarınız daim olsun" diye konuştu.

Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan ise, "Öğrencilere yarınlara attıkları adımların sağlam temelinin okulda atıldığını belirterek, "Gelecek sizi korkutmasın" dedi ve gençlerin umudunu devamlı diri tutup ülkeyi daha iyi bir geleceğe taşıma gayretinde olması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından eğitimdeki devamlılığı sembolize eden bir devir teslim töreni yapıldı. 12. sınıf öğrencileri, 11. sınıf öğrencilerine bayrak ve sancak devri yaptılar.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki üç bölümden 1. olan mezun öğrencilere birincilik ödüllerinin verildi. Bölüm birincileri okulun yaş kütüğüne plaket çaktı. Ödül töreninin ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki mezuniyet töreninde, 116 öğrenci diploma alma sevinicini hep birlikte yaşadı. Öğrenciler son olarak toplu olarak havaya kep fırlatarak mezuniyetin verdiği mutluluğu velileri ile birlikte paylaştılar. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement