Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen "İl Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürleri ile Personeli Eğitim Semineri"ne 81 ilden 243 polis katıldı.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Koruma Daire Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen seminerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, koruma şubenin son derece önemli olduğunu, sezgileri çok kuvvetli ve kaliteli insanların burada görev yapması gerektiğini söyledi.
Koruma şubede görev yapanların koruduğu kişiye yaklaşan birisinin ne amaçla yaklaştığını ayırt etmesi gerektiğini belirten Balkanlıoğlu, "Bu açıdan yetenekli, iyi deneyimli kişilerin burada görev yapması memleketimizin geleceği açısından önemli. Bazen toplumda son derece çevresi olan kişi suikasta kurban gidiyor. Ondan sonra devlete, hükümete ya da belli bir sosyal tabakaya projektör tutulup, 'bunlar suçludur' diye ilan ediliyor ve bu uygulamalar çoğaldıkça rejim tartışılır durumuna geliyor. Yaptığınız görev, emniyet içerisindeki en önemli görev. Koruma demek hayatını ortaya koymak demektir. Bir suikast tehlikesiyle karşılaşıldığında yerine göre korumalar, gövdesini siper ediyor" diye konuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanı Yesari Vural da seminerin, Koruma Daire Başkanlığı görev alanına giren konularla ilgili oluşan bazı tereddütleri gidermek, koruma hizmetlerinin daha etkin, verimli yürütülmesini sağlamak, bu konuda projeyle çözüm önerileri üretmek ve kendi aralarındaki meslek danışmanlığını artırmak amacıyla tertiplediklerini vurguladı.
İl Emniyet Müdürlüklerinin Koruma ve Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlükleri'nden 92 şube müdürü, şube müdür vekili, 151 amir ve memur olmak üzere 243 katılımcıyla seminerin gerçekleştirileceğini anlatan Vural, şöyle konuştu:
" Demokrasi, kalkınma, güvenlik ve emniyet gibi kavramlar birbirlerini besleyen, birbirinden güç alan kavramlardır. Uluslararası sınırların kalktığı günümüzde toplum olarak güvenliği ve emniyete duyulan ihtiyaç fevkalade artmıştır. Vatandaşların refah ve huzur seviyesinin en üst düzeye ulaştırmak, devletlerin yapması gereken ilk iş bireylerin can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu perspektiften bakıldığından bireylerin can ve mal güvenliği ülkemizde anayasa ile teminat altına alınmıştı. Hal böyleyken teknolojik gelişmelere ve sınır aşan suç tiplerinin türemesine bağlı olarak, suç örgütlerinin kendisini geliştirmeleri ve suç işleme potansiyellerini artırma eğilimleri, biz güvenlik güçlerini, bilinçli, dikkatli, duyarlı, donanımlı ve teknolojinin daha fazla kullanıldığı yeni stratejiler belirlemeye zorunlu kılmaktadır."
-"Koruma hizmetlerinde yaşanan aksaklıkları görüşeceğiz"-
Programın temel amacının mesleki faaliyetleri açısından olumlu gelişmeleri yakalamak, bilgi ve deneyimlerin gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu dile getiren Vural, şöyle devam etti:
"Bu kapsamda seminerde genel hatlarıyla ülke genelinde koruma hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların bir çok yönüyle ele alınması ve mevcut sorunların aşılması adına koruma müdürlükleriyle bilgi paylaşımı yapılması, korunan kişilere dair bilgilerin daha verimli, hızlı paylaşımının sağlanması için 'korunan şahıslar projesi'nin tanıtımını gerçekleştireceğiz. Son günlerde kamuoyunu meşgul eden kadınların korunması, özellikle şiddet gören kadınların korunması yine şiddet görme ihtimali bulunan kadınların korunması, aile bireylerinin korunmasında karar alma süreci ve koruma şekliyle koruma uygulamalarının nasıl yürütüleceği, uygulamada düşülen tereddütleri görüşeceğiz. Yine büyük elçilikler, konsolosluklar veya yabancı temsilciliklerin korunmasına dair polis noktaların mütekabiliyet esaslarına ve ilgili bakanlığın görüşü çerçevesinde şekillenen korumu usul ve yöntemleri gibi konular görüşülecek."
-"Emniyet kemeri takma konusunda söz verdik"-
Vural, İl Emniyet Müdürleri toplantısında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'a emniyet kemeri takma konusunda söz verdiklerini anımsattı.
"Emniyet kemeri takma konusu maalesef hepimizin ihmal ettiği fakat yüreklerimizi de sızlatan bir konu" diyen Vural, şunları kaydetti:
"Kemer takmadığımız için birçok arkadaşımızı kayıp ediyoruz. Özellikle koruma biriminde çalışan, araçla kişi koruyan arkadaşlarımız zaman zaman isteyerek ya da istemeyerek hız sınırını aşması söz konusu olabiliyor. 'Kemer beni sıkıyor, bu şekilde koruma hizmeti ben yapamam' diye aslında doğru olmayan bu ifadelerle hayatımızı belki tehlike altına atıyoruz ve arkamızda gözü yaşlı insanlar bırakıyoruz. Onun için arkadaşlar biz bir söz verdik ve ben o sözü de tutmaya çalışıyorum. Ben gelirken emniyet kemerini taktım, şoförüme de kemeri taktırdım. Maalesef son zamanlarda o kemerin ikaz sesini giderici aparatlar çıktı. Oraya aparatı takarak o sesi kaldırıyorlar. Sözde rahat hareket ediyorlar ama kesinlikle bunu ne kullanın ne de kullandırın. Biz nasıl genel müdürümüze söz verdik, uyguluyorsak, sizlerde burada kendinize ve ailenize söz vererek uygulayın ve maiyetinizdeki arkadaşlara uygulatın."
Seminerin, 15 Mart'a kadar süreceği bildirildi.
Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan
Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR
Son Dakika › Yerel › Koruma Polislerine Eğitim Semineri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?