'Koşan Adam' Kemal Özdemir, İstanbul'da Başlattığı Maraton Dizisinde Kızılcahamam'a Ulaştı - Son Dakika
Yerel

'Koşan Adam' Kemal Özdemir, İstanbul'da Başlattığı Maraton Dizisinde Kızılcahamam'a Ulaştı

\'Koşan Adam\' Kemal Özdemir, İstanbul\'da Başlattığı Maraton Dizisinde Kızılcahamam\'a Ulaştı

Sarp'ın Umudu Derneği adına 1 Ekim 2013 Salı günü İstanbul Ataşehir'den maratona başlayan Kemal Özdemir Kızılcahamam'a geldi.

08.10.2013 16:15

Sarp'ın Umudu Derneği adına 1 Ekim 2013 Salı günü İstanbul Ataşehir'den maratona başlayan Kemal Özdemir Kızılcahamam'a geldi. Özdemir'in, 10 Ekim 2013 Perşembe günü maratonunu Ankara'da bitireceği belirtildi.

7 Ekim tarihinde Kızılcahamam'a ulaşan Kemal Özdemir, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal tarafından karşılanarak misafir edildi. 8 Ekim sabahı Kızılcahamam Belediyesi önünden hareket eden koşan adamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Demirtaş ve öğrenciler uğurladı.

Koşan adam Kemal Özdemir, gerçekleştirdiği maraton koşularının amacının genlerinde Canavan hastalığı taşıyan, ancak umut dolu engelli bebek ve çocukların sessiz çığlığını duyurmaya çalışmak olduğunu söyledi.

Canavan hastalığından bahseden Özdemir, şöyle devam etti:

"Canavan, beyni etkileyen, nadir, ölümcül ve genetik bir hastalık. Canavan hastalığı ile doğan bebekler, yutkunamaz, konuşamaz, oturamaz ve zamanla duyma ve görme yetilerini de kaybederler. Sürekli olarak, her türlü bedensel fonksiyon için özel cihaz ve malzemelere ihtiyaç duyan bu çocuklar, hayatlarını ilk 3-10 yıl arasında yitirirler ve bu süreyi de ağır engelli olarak geçirirler. Ne yazık ki, Türkiye'deki Canavan ve diğer genetik hastalıklarla doğmuş 'yenik' bebek ve çocuklar, bu kısa ömürlerini, Avrupa ve Amerika'da yaşayan Canavan hastaları sahip olduğu türden haklara ve olanaklara sahip olarak geçiremiyorlar."

Kemal Özdemir, Kızılcahamam Belediyesi önünde öğrencilere sarpın umudu yazılı balonlar dağıttı ve umut olması dilekleriyle balonları havaya atmalarını istedi.

1 maraton koşacak olan Özdemir yarın sabah Belediye önünden son maratonu için start alarak 10 Ekim Perşembe günü Ankara da olmayı planladığı belirtti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Koşan Adam' Kemal Özdemir, İstanbul'da Başlattığı Maraton Dizisinde Kızılcahamam'a Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement