Kosgeb ile Stso Arasında Girişimcilik Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Kosgeb ile Stso Arasında Girişimcilik Protokolü İmzalandı

Kosgeb ile Stso Arasında Girişimcilik Protokolü İmzalandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) işbirliği ile düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” protokolü imzalandı.

30.04.2014 12:58

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Siirt Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) işbirliği ile düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü imzalandı.

KOSGEB Müdürü Ömer Erkılıç ile TSO Başkan Vekili Nedim Kuzu arasında imzalanan protokol ile verilecek girişimcilik uygulaması eğitiminde başarılı olan kursiyerlerin kendi işlerini kurmada 30 bin hibe 70 bin faizsiz kredi desteği sağlanacağı belirtildi. Konu ile ilgili gazetecilere bilgi veren STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, "Müdürlük statüsünde ilimize yeni kurulan KOSGEB'in Siirt'e hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB'in de desteğiyle devam etmektedir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nden mezun olanlar yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB'in 30 bin TL'ye kadar hibe ve 70 bin TL'ye kadar faizsiz geri ödemeli olmak üzere, toplamda 100 bin TL girişimcilik desteğinden yararlanabilecek" dedi.

Kuzu, ayrıca KOSGEB desteklerinden Siirt işletmelerinin daha fazla yararlanması gerektiğini belirtti.

KOSGEB Müdürü Ömer Ekılıç ise uygulamalı girişimcilik eğitimi ile başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulmasını amaçladıklarını söyledi. Erkılıç, "Girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Girişimci potansiyelini sağlıklı bir şekilde rekabetçi hale getirebilirsek, bu gerçekten bölgemiz adına önemli olacaktır. KOSGEB'in ilimizde müdürlük statüsünde hizmete başlamış olması Siirt ilimizdeki KOBİ'lerin yerinde ve daha etkin destek alabilecekleri anlamına gelmektedir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosgeb ile Stso Arasında Girişimcilik Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement