Kosovalı Belediyecilerden Başkan Akaydın'a Ziyaret - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kosovalı Belediyecilerden Başkan Akaydın'a Ziyaret

Kosovalı Belediyecilerden Başkan Akaydın\'a Ziyaret
19.04.2013 15:47

Kosova'nın belediye idarecileri ve iş adamları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti.

Kosova'nın belediye idarecileri ve iş adamları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Akaydın, Kosova ile dostluk, barış ve ekonomik kalkınma için birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

CityExpo fuarı için Antalya'da bulunan Kosova heyeti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı ziyaret etti. Ziyarete, Kosova'nın Vushtri Belediye Başkanı Bajram Mulaku, Malisheva Belediye Başkanvekili Rexhep Mazrreku, belediye idarecileri ve çok sayıda işadamı katıldı. Başkan Mustafa Akaydın, ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, Kosova halkı ile Türkiye'nin genetik akrabalık bağlarının olduğunu söyledi.

Başkan Akaydın, Antalya'nın Türkiye'nin tarım ve turizmde önemli şehri olduğunu belirterek, "Antalya dünyada en çok ziyaret edilen 4'üncü şehir. Dünyada 5 yıldızlı otelin en çok bulunduğu il Antalya'dır. Örtü altı tarımda Türkiye'nin üretiminin yarıdan fazlası Antalya'dan karşılanıyor. Kosova ile her türlü iş birliği yapmaya hazırız. Kosova ile dostluk, barış ve ekonomik kalkınma için birlikte hareket etmeliyiz" dedi.

ÇEVRECİ PROJELER ÇOK GÜZEL

Vushtri Belediye Başkanı Bajram Mulaku ise belediye yönetimleri ve iş adamlarıyla fuar için Antalya'ya geldiklerini belirterek, "Fuarda belediyecilik alanında çok güzel çalışmalar var. Çevreci üretimleri çok beğendik. Türkiye her zaman bize çok destek oldu. Bu ziyaretleri sıklaştırarak Antalyalı iş adamları ve belediyeler ile ortak çalışmalar yapmak istiyoruz. Kosova hükümeti yatırımcıları her zaman destekliyor. Antalya'dan yeni yatırımcılar bekliyoruz."

Başkan Mustafa Akaydın, Kosovalı heyete ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosovalı Belediyecilerden Başkan Akaydın'a Ziyaret - Son Dakika


Advertisement