Kosovalılardan Başkan Kocamaz'a Hizmet Ödülü - Son Dakika
Yerel

Kosovalılardan Başkan Kocamaz'a Hizmet Ödülü

Kosovalılardan Başkan Kocamaz\'a Hizmet Ödülü

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kosova Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından, Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülüne layık görüldü.

09.01.2012 13:26

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kosova Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından, Uluslararası Süleyman Brina Balkanlar Türk Kültürü Hizmet Ödülüne layık görüldü.

Derneğin 60. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kosova'nin Prizren kentininde düzenlenen törene katılan Başkan Kocamaz, ödülünü Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar'dan aldı. Ödülü vermekten dolayı gurur duyduğunu belirten Lopar, "Başkanımızla kısa bir süre önce tanışmamıza rağmen, sanki 600 yıldır birbirimizi tanıyor gibiyiz. İnşallah bu birlikteliğimiz devam edecek. Kocamaz'ın Prizren hakkında yazacağı şiiri de Tarsus'ta düzenlenecek şiir etkinliklerinde dinleyeceğiz." dedi.

Kosava'ya ilk defa geldiğini ifade eden Kocamaz ise, "burada Türklüğün bayrağının yaşamasının ve bu geleneğin korunmasından dolayı gurur duydum. Anadolu'da biz suyun içerisinde bir balık gibi olayın farkında olmayabiliriz, ama sizlerin burada özünüzü korumak için verdiğiniz bu mücadelenin gerçekten takdir edilmesi gerekir." diye konuştu.

Kocamaz, daha sonra Başkan Yardımcısı Orhan Lopar ve dernek başkanı Tahir Luma'ya Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi. Etem Kazaz, Gülay Krasniç ve Yunus Şimşek'in sunduğu ödül töreninde, Başkan Kocamaz'ın yazdığı şiir ve Süleyman Brina'nın hayatı anlatıldı.

Doğru Yol derneğinin tanıtım filmiyle sona eren geceye, Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Ahmet Çelik, KDTP Prizren Şubesi Başkanı Cemil Luma, Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Mustafa Altuğ ve derneğin çok sayıda üyesi katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosovalılardan Başkan Kocamaz'a Hizmet Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement