Köy Enstitüleri'nin 73. Yılı Urla'da Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Köy Enstitüleri'nin 73. Yılı Urla'da Kutlandı

Köy Enstitüleri\'nin 73. Yılı Urla\'da Kutlandı

Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 73. yılı, Urla'da sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile Zeytinler köyünde kutlandı.

15.04.2013 07:28  Güncelleme: 10:27

Köy Enstitüleri'nin kuruluşunun 73. yılı, Urla'da sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile Zeytinler Köyünde kutlandı.

Urla ADD, Eğitim-İş Sendikası, Cumhuriyet Kadınları, Urla Fotoğraf Grubu ve Zeytinler Köy Muhtarı Ali Koyuncu kutlamalara katkıda bulundular. CHP İlçe Başkanı Yusuf Baratalı ile Yönetim Kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Akgül ve yönetimi ile çok sayıda vatandaşın katılımı ile kutlamalar yapıldı.

ADD İlçe Başkanı Ali Yanar, açılış konuşmasında, " 1940 yılında yaşama geçirilen Köy Enstitüleri Cumhuriyet aydınlanmasını topluma götüren projedir. Köy Enstitüleri aydınlanmanın meşalesini taşıyarak ulusun geleceğine damgasını vuracak köylü aydınlar yetiştirdi. Bu aydınlar Cumhuriyet idealini yurdun dört bir yanına taşıdı" dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başlayan kutlama töreni, Cumhuriyet çocuklarının şiir okumaları, konuşmalar ve şiirlerin okunması ile devam etti. İlk Köy Enstitüsü mezunlarında Ali İhsan Beyhan da anılarını anlattı. Köy meydanına gerçekleştirilen fotoğraf sergisi ilgiyle gezildi. Köydeki etkinliklerin sonunda, tüm katılımcılar doğa yürüyüşü ile günü tamamladılar. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Enstitüleri'nin 73. Yılı Urla'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement