Koyuncu, Avrupa'yı Salladı - Son Dakika
Yerel

Koyuncu, Avrupa'yı Salladı

Koyuncu, Avrupa\'yı Salladı

Wushu Taolu Türkiye Şampiyonası'ndaki birinciliğinin ardından Avrupa'da Türkiye'yi temsil eden Urfalı sporcu Harun Koyuncu ikincilik elde etti.

15.05.2014 11:51

Sakarya'da düzenlenen Wushu Modern Taolu de ve Sanda Büyükler Türkiye Şampiyonası'na katılan Şanlıurfa Wushu kafilesi sporcularından Harun Koyuncu, 48 kilo büyük erkekler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Ardından Milli Takım kampına çağrılan Koyuncu, 7 Mayıs ta Romanya'da düzenlenen Avrupa Büyük Erkekler Wushu Şampiyonası'nda ise ikincilik derecesi elde ederek Wushu dalında Şanlıurfa'da ilki başardı.

7 Mayıs'ta Romanya'da düzenlenen Avrupa Büyük Erkekler Wushu Şampiyonası'na 30 ülkeden çok sayıda sporcu katıldı. Türkiye Milli takımından da 55 sporcunun katıldığı müsabakalar sonrası farklı dallarda 5 birincilik, 10 ikincilik derecesi elde edildi. Milli takım bu derecelerle ekip olarak Avrupa Büyük Erkekler Wushu şampiyonasın da ikinci olarak başarı sağladı.

Urfalı sporcunun Türkiye gururu olduğunu söyleyen Wushu antrenörü Özcan Güngör yaptığı açıklamada "Şanlıurfa 'da yaklaşık olarak 2 yıldır yaptığımız wushu branşında başarıları elde etmeye başladık. Gençlerden sonra büyüklerde de yakaladığımız başarıyı minik ve yıldızlarda da sürdüreceğiz. Wushu çalışmalarımızda bize her türlü desteği veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Wushu İl Temsilcisi Emin İzol, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tamer Çevik ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'ye şükranlarımızı sunauyoruz" dedi.

Urfa'da sporun her alanında yeni başarılar elde etmenin kendilerinde de büyük sevinç oluşturduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise "Wushu Şanlıurfa'da yeni faaliyete başlayan spor dalı. Bu kadar kısa zamanda büyük başarıları elde ettiğimiz için tüm sporcularımızı il temsilcimize ve Wushu Antrenörü Özcan Güngör'e teşekkür ederim. Şanlıurfa'da görüyoruz ki sporcu sayımız her branşta artıyor. Spora gösterdiği ilgi için tüm Şanlıurfa halkına gönülden kutluyorum. Her fırsatta belirttiğimiz gibi Şanlıurfa'yı spor şehri yapacağız ve bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yolda bizi destekleyen başta Sayın Valimiz İzzettin Küçük olmak üzere herkese tekrar tekrar teşekkür ederim" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Koyuncu, Avrupa'yı Salladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement