Kozan'da "Derdiniz Derdimiz Olsun" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Kozan'da "Derdiniz Derdimiz Olsun" Kampanyası

Kozan'da, bir ilköğretim okulunun öğrencileri ihtiyaç sahibi ailelere yönelik "Derdiniz derdimiz olsun" adlı yardımlaşma çalışması başlattı.

03.01.2012 19:40

Kozan'da, bir ilköğretim okulunun öğrencileri ihtiyaç sahibi ailelere yönelik "Derdiniz derdimiz olsun" adlı yardımlaşma çalışması başlattı.

İnkilap İlköğretim Okulu Müdürü Huzeyfe Fındık, öğrencilerin başlattığı kampanyayı okul personeli ve velilerin de destekleyeceğini belirterek yardım çalışmasının amacının, ihtiyaç sahibi insanların yalnız olmadıklarını göstermek ve kamuoyunda yardımlaşma bilincini harekete geçirmek olduğunu söyledi.

Okulun rehber öğretmeni Fatma Öncül ve izci ünitesi tarafından yürütülecek çalışmanın gönüllülük esasına dayandığını belirten Fındık şunları söyledi:

"Okulumuz öğrencileri daha önce Van'daki kardeşleri için, bir yardımlaşma çalışması yapmışlardı. Yaşadığımız ilçede, insanlar arasındaki yaşam kalitesi açısından fark sürekli açılmaktadır. Bir tarafta çift daireli çift arabalı aile sayısı artarken, diğer yanda iki odalı, yaşam açısından sağlıksız evlerde kalabalık nüfuslu aileler de yaşamaktadır. İşte imkansızlıklar içinde yaşayan ve buna rağmen kimseye gitmeyen, bir şey isteyemeyen, yardım alabilecekleri yerlere gitmekten çekinen ailelere bizler gitmeyi düşünüyoruz. İlk önce bu ailelerin tespitini yapacağız. Daha sonra haberli olarak bu ailelere ziyarete gideceğiz. Çalışmamız hakkında onları bilgilendirip, yardım etme isteğimizi kabul etmeleri halinde, onların ihtiyaçlarını tespit edeceğiz. Bu ihtiyaçlar sağlandıktan sonra, kendilerinin uygun gördüğü bir gün ve saat de tekrar ziyaret ederek, ihtiyaçlarına teslim edeceğiz."

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kozan'da 'Derdiniz Derdimiz Olsun' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement