Küçük Menderes'in Kirliliği Tarafları Gerdi - Son Dakika
Yerel

Küçük Menderes'in Kirliliği Tarafları Gerdi

Küçük Menderes\'in Kirliliği Tarafları Gerdi

Küçük Menderes'in sanayi atıkları ile kirletilmesi sonucunda zehir nehrine dönmesi ve temizlenmesinin çok kolay olmasına rağmen bir türlü adım atılmaması nedeniyle Selçuk Belediyesi'nin yaptığı girişimlerle konu gündemin ilk sırasına yerleşti.

17.08.2012 17:58

Küçük Menderes'in sanayi atıkları ile kirletilmesi sonucunda zehir nehrine dönmesi ve temizlenmesinin çok kolay olmasına rağmen bir türlü adım atılmaması nedeniyle Selçuk Belediyesi'nin yaptığı girişimlerle konu gündemin ilk sırasına yerleşti.

Sorunun günlerce yerel ve ulusal basın-yayın organlarında da yayınlanması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın da dikkatini çekti. Konuyla ilgili İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu başkanlığında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde bir toplantı düzenlendi.

Toplantının açılışını yapan İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu bu toplantının Selçuk Belediyesi'nin Küçük Menderes'in kurtarılması yönündeki girişimleri sayesinde düzenlendiğini belirterek, Başkan Ülgür'e teşekkür etti.

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat, belediyelerin arıtma tesisi yapmadıklarını ve sorumluluklarını yerine getirmediklerini savundu. Bu eleştiriye sert bir tepki veren Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, havzada sadece altı ilçe belediyesinin de arıtma tesisi olduğunu açıkladı ve kirliliğin asıl sorumlusunun sanayi tesisleri olduğunu söyledi.

Başkan Ülgür, "Küçük Menderes Havzası 7 bin yıldır yaşamın sona ermediği tek havza. Bir kere herkes nerede yaşadığının farkına varmalı. Ama artık suyumuzda cıva, nikel, arsenik, kadmiyum var. Su kırmızı ve siyah akıyor. Nedense hep cumartesi pazar günleri oluyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Bu bölgedeki kirleticiler de belli. Sanayinin gelişmesi için Türkiye'de birtakım şeylere sırtımızı dönüyoruz. Ama yeter artık, bıçak kemiğe dayandı" şeklinde konuşarak, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ile birlikte toplantıyı terk etti.

İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ise toplantının ilerleyen bölümlerinde kirliliğin boyutlarını görünce "Başkan çekip gitmekte haklı" diyerek, Başkan Ülgür'e destek verdi. Tunçsu, "Bugünden itibaren tüm sanayiciler için birer dosya açıyoruz. Tek tek her tesisin çevre şartlarına uyup uymadığı test edilecek. Ayrıca tüm kaymakamlıklarımıza yazı yazılarak ilçelerindeki üretim yapan yerlerin listesini isteyeceğiz. Böylece dağ köylerinde kaçak iş yapanları da denetim altına alacağız" şeklinde bir açıklama

yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Menderes'in Kirliliği Tarafları Gerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement