"Kültürel Entegrasyon Projesi" - Son Dakika
Yerel

"Kültürel Entegrasyon Projesi"

Denizli'deki Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği (Used) Üyelerinden Oluşan Heyet, Avrupa Birliğinin "Kültürel Entegrasyon Projesi" Çerçevesinde Danimarka'da Temaslarda Bulundu.

23.02.2011 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'deki Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği (USED) üyelerinden oluşan heyet, Avrupa Birliğinin "Kültürel Entegrasyon Projesi" çerçevesinde Danimarka'da temaslarda bulundu.

USED Başkanı Güler Arık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Danimarka'daki proje ortağı Folkevirke Derneği'nin ev sahipliğindeki toplantıların 5 gün sürdüğünü, proje ortaklarının kültürel entegrasyon üzerine sunumlar yaptığını belirtti.

Danimarka'daki Türk azınlıkların topluma uyumu, göçmen kadınların sorunları, Danimarka- Almanya sınırında yaşayan göçmenlerin yaşadığı sıkıntıların toplantılarda ele alındığını ifade eden Arık, söz konusu toplulukların temsilcilerinin de kendi sorunlarını anlatma fırsatı bulduğunu kaydetti.

Arık, projeyle ilgili çalışmaların planlandığı gibi devam ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Danimarka'da görüştüğümüz azınlık temsilcilerinden edindiğimiz en önemli izlenim, kendi kültür ve geleneklerini bir şekilde yaşatmaya çalıştıkları oldu. Bu çabayı, yabancısı oldukları bir ülkenin topraklarında sürdürmeye çalışmanın ve bulundukları ülkenin yaşam şartlarına uyum sağlamanın zorluklarını, hükümetlerden, kuruluşlardan ve toplumdan aldıkları tepki ve destekleri bize anlattılar."

Danimarka'da, değişik ülkelerinden gelen ailelerin çocuklarının okuduğu Kildevaelds İlköğretim Okulu'nu da ziyaret ettiklerini kaydeden Arık, ülkenin eski kültür bakanlarından Jytte Hilden, Danimarka Ulusal Ajansı temsilcisi Annemarie Holm ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Berki Dibek ile de görüştüklerini sözlerine ekledi.

Proje koordinatörü Umut Hallaç ise bundan sonraki toplantının nisan ayında İngiltere'de yapılacağını, Londra'da açılacak "Entegrasyon" konulu sergiye, USED sanatçılarının "onur konuğu" olarak davet edildiğini belirtti.

- DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kültürel Entegrasyon Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement