Kültürlerini "Viking" Gemisiyle Anlatıyorlar - Son Dakika
Yerel

Kültürlerini "Viking" Gemisiyle Anlatıyorlar

Kültürlerini "Viking" Gemisiyle Anlatıyorlar

Rusya'dan ''Viking gemisi'' konseptinde bir yelkenliyle yola çıkan 6 arkadaş, Sırbistan'a ulaşmayı hedefliyor Viking kıyafetlerini çıkarmayan Ruslar, Tekirdağ Limanı'nda kılıç gösterisi yaptı.

09.08.2014 12:03

EMRAH GÖKMEN - YAVUZ KARADUMAN - Rusya'dan "Viking gemisi" konseptinde bir yelkenliyle yola çıkan 6 arkadaş, durdukları limanlarda Viking kültürünü anlatıyor.

Viking savaş gemisine benzetilen yelkenli ve motorlu 15 metrelik gemiyle yola çıkan Father Feoktist, Kulakova Elena Borisovna, Pavlov Alexsandrovich Nikolaevich, Kadantsov Petr Petrovich, Kuznetsov Dmitrii Aleksandrovich ve Pavlov Aleksel Aleksandrovich, o dönemin motiflerinden oluşan kıyafetler giyiyor.

Yelkenli içinde kaptan, savaşçı ve aşçı gibi davranan Ruslar, yolculuk sonunda Sırbistan'a ulaşmayı hedefliyor.

İstanbul'da mola vermek isteyen ancak şiddetli sağanak nedeniyle demir atamayan yelkenli, Tekirdağ Limanı'na geldi. Ruslar, özel kıyafetleriyle limanda kılıç ve kalkanlarla gösteri sundu.

Father Feoktist, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir geleneği yerine getirmek için 6 kişiyle Rusya'dan yola çıktıklarını ve binlerce kilometre mesafe katettiklerini söyledi.

Geleneklerini yaşatmak için yelkenlilerinde Viking motifleri bulunduğunu belirten Feoktist, "Rusya'dan gelen yolcularız. Binlerce kilometre aşıp buraya geldik. Buradan da Ege Denizi'nden geçerek, Yunanistan ve Sırbistan'a gideceğiz. 10. yüzyıldan gelen bir Slav geleneğini gösteriyoruz. Bu şekilde birçok ülke gördük, arkadaşlar edindik" diye konuştu.

Geminin en küçük "savaşçı mürettebatı" 15 yaşındaki Pavlov Aleksel Aleksandrovich ise Rusya'dan çıktıktan sonra her limanda durmaya çalıştıkları ve Türkiye'yi çok beğendiklerini söyledi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul'da kalamadıklarını aktaran Aleksandrovich, şunları kaydetti:

"Yolumuza devam edeceğiz. Çanakkale'den geçerek, Ege Denizi'ne, oradan da Yunanistan'a geçmeyi planlıyoruz. Buradan da yolculuğumuzu Sırbistan'a kadar sürdürmeyi hedefliyoruz. Gemimiz ve kıyafetlerimiz o dönemi yansıtıyor ve o zamanları anlatmak için böyle giyindik. Durduğumuz yerlerde zaman zaman kılıç ve kalkanla gösteri sunuyoruz ve arkadaşlar ediniyoruz." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültürlerini 'Viking' Gemisiyle Anlatıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement