Kumru'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Kumru'da Kan Bağışı Kampanyası

Kumru\'da Kan Bağışı Kampanyası

Ordu'nun Kumru ilçesinde Kızılay şubesinin Ramazan ayına girmeden yaptığı kan bağışı kampanyasında 112 ünite kan toplandı.

04.07.2013 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Kumru ilçesinde Kızılay şubesinin Ramazan ayına girmeden yaptığı kan bağışı kampanyasında 112 ünite kan toplandı.

Kumru Kaymakamlığı, Kumru Belediye Başkanlığı, Kızılay Kumru Şube Başkanlığı ve Kumru İlçe Müftülüğü'nün Ramazan ayına girmeden birlikte düzenlediği kan bağışı kampanyası belediye binası giriş katında yapıldı. Ordu Kan Merkezi doktor ve personellerinin gerçekleştirdiği kan bağışı kampanyasında 112 ünite kan toplandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyasında İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civalak, Fizme Belediye Başkanı Hikmet Bilü, Yukarıdamlalı Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu, AK Parti Kumru İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, Kumru Emniyet Müdürü Mehmet Öztürk, İlçe Müftüsü Aykut İli, İlçe Tarım Müdürü Funda Güneş, Tapu Müdürü Bedrettin Toy, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Kumru Kaymakamı Ahmet Özkan yaptığı açıklamada, "Bu kampanya 2013 yılının 5. kan bağışı kampanyası. 1. kampanyada 150, 2. kampanyada 300, 3.kampanyada 208, 4. kampanyada 90, bugün ise 112 ünite kan toplandı. Bu tür girişimler tek başınıza sonuca çok zor ulaşır. Burada hakikaten emsali çok az olabilecek bir kenetlenme olmuştur. Katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kızılay Şube Başkanı Erol Başar ise yaptığı açıklamada, " 'Bir gün sana da lazım olabilir' sloganı doğrultusunda, 18-65 yaş arasındaki kadın erkek tüm vatandaşlarımız gönüllü kan alımına büyük ilgi göstermiştir. Özellikle Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, tüm resmi daireler ve sivil toplum kuruluşları bu kampanyada bize çok büyük destek vermiştir. Ramazan ayında kan stoklarının tükenmesi nedeniyle kan konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu nedenle bu kampanyada alınan kanlar ihtiyacı olan vatandaşlarımıza merhem olacaktır" diye konuştu.

Kampanyada katılanlara İlçe Müftülüğü tarafından irmik helvası, Kızılay Kumru Şubesi'nce hazırlanan hediye paketleri dağıtıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru'da Kan Bağışı Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement