Kur'an Kursu Öğrencilerinden Arakan'a Yardım - Son Dakika
Yerel

Kur'an Kursu Öğrencilerinden Arakan'a Yardım

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki 3 camide Kur'an eğitimi gören öğrenciler, ailelerinin verdiği harçlıkları biriktirip Arakan'daki yardıma muhtaç çocuklara gönderdi.

08.08.2012 13:40

Adana'nın Yüreğir ilçesindeki 3 camide Kur'an eğitimi gören öğrenciler, ailelerinin verdiği harçlıkları biriktirip Arakan'daki yardıma muhtaç çocuklara gönderdi.

Adana Müftülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, öğrenciler biriktirdikleri 850 lirayı, kendilerine Kur'an dersi veren görevlilerden Hz.Osman Cami İmam-Hatibi Mustafa Köylü, Aydınlar Camisi İmam Hatibi İsa Özden ve Yeni Türkmemoğlu Camisi İmam Hatibi Erol Özer'e teslim etti.

İmamlar toplanan parayı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu yardım hesabına yatırarak, Arakan'a yardım kampanyasına destek olmaya çalıştı.

Erol Özer, yaptığı açıklamada, bazı dünya devletlerinin bile yardım kampanyasına kayıtsız kaldığı Arakan'daki insanlık dramı için Türk halkının seferber olduğunu ifade etti.

Kur'an eğitimi gören öğrencilerin de yardım kampanyasına katılarak oradaki insanlık dramına kayıtsız kalmadığını anlatan Özer, şunları kaydetti:

"Arakan'daki bu felaket için millet olarak seferber olduk. Yardımlaşmayı seven bu güzel dinin mensupları olarak, kucağında açlıktan ve susuzluktan can çekişen çocuğu için feryat eden annenin yardım çığlıklarına zaten duyarsız kalamazdık. Öğrenciler, kampanyaya destek vermek istediklerini bize iletti. Kurs açıldığında Kur'an eğitiminde başarı gösteren öğrencilerimizi çikolata ile ödüllendiriyorduk. Öğrenciler, 'Hocam, ailelerimizin verdiği harçlıkları ve bize ödül olarak verdiğiniz çikolataların paralarını biriktirmenizi ve Arakan'daki insanlara göndermenizi istiyoruz' dedi."

Özer, Afrika'daki açlık dramında Türk halkının gösterdiği ilginin takdir edilecek bir boyuta ulaştığını ve Kur'an dersi gören öğrencilerin bile kayıtsız kalmadığı bu kampanyaya tüm dünya devletlerinin katkı yapması gerektiğini vurguladı.

Yüreğir Müftüsü Mehmet Gök ise öğrencilerin örnek davranışlarının kendilerini de duygulandırdığını belirtti.

Gök, herkesin bu duyarlılığa sahip olması gerektiğini ve bu duyarlılıkta olunduğu takdirde yeryüzünde aç ve susuz kimsenin kalmayacağını bildirdi.

Öte yandan, Çukurova Teknik Elemanlar Derneği Ramazan'da vereceği iftar programlarına Arakanlı Müslümanları da dahil etti. Dernekten yapılan açıklamaya göre, üyeler Kimse Yok mu Derneği vasıtasıyla Arakanlı Müslümanların da iftar etmeleri için bin TL yardımda bulundu.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kur'an Kursu Öğrencilerinden Arakan'a Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement