Kuşadası'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Etkinliği

Kuşadası\'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Etkinliği

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

18.03.2012 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Kuşadası'nda da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Sabah Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törenlere Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Biçer, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören ve Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ile daire müdürleri şehit ve gazi aileleri, gaziler, askerler, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çelenk koyma töreninden sonra Gazibeğendi mevkiinde bulunan Çanakkale Şehitleri Anıtı önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı söylendikten sonra, Anıta üzerinde Kuşadası yazan kırmızı beyaz karanfillerden oluşan dev bir çelenk bırakıldı. Daha sonra Adalızade Mezarlığına geçilerek burada şehit mezarlıkları ziyaret edilip kuranı kerim okundu, dua edilerek kabirlere çiçek bırakıldı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri daha sonra Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi salonunda devam etti. Kuşadası Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi tarih öğretmeni Ercan Akça'nın Çanakkale Savaşı'nı anlatan konuşmasının ardından, Kuşadası Radar İstasyonu Komutanı Deniz kıdemli Binbaşı Çetin Gülseven bir konuşma yaptı. Son olarak, Kuşadası Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri, Çanakkale Savaşı'nı anlatan bir orotoryo sundu. Etkinlikler Aydın ilindeki şehitliklerin cinevizyon gösterimiyle son buldu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Etkinliği - Son Dakika


Advertisement