Kuşadası'nın Kardeşleri Türk Gecesi'nde Coştu - Son Dakika
Yerel

Kuşadası'nın Kardeşleri Türk Gecesi'nde Coştu

Kuşadası\'nın Kardeşleri Türk Gecesi\'nde Coştu

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 3.kez gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk kardeş kentler festivali devam ediyor.

13.10.2012 11:56

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 3. kez gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk kardeş kentler festivali devam ediyor.

Kuşadası Belediyesi'nin kardeş şehirleri ile ilişkilerini ve işbirliğini geliştirmesi ve dostluğu pekiştirmesi amacıyla gerçekleştirdiği festivale katılan kardeş kent temsilcileri, Türk gecesinde bir araya geldi. Gürcistan'ın Batum şehrinin onur konuğu olduğu festivalin yabancı konukları, Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'ndaki Türk gecesinde adeta coştu.

3 gün sürecek olan 3. Kuşadası Kardeş Kentler Festivali'nin gala yemeği Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nda yapıldı. Batum-Gürcistan, Gorçe Petrov- Makedonya, Bihaç-Bosna Hersek, Prizren- Kosova, Sinaia- Romanya, Samos- Yunanistan, Monterey-A.B.D., Creil- Fransa, Yalova ve Karabağlar-Türkiye'den 3. Kuşadası Kardeş Kentler Festivali için gelen konuk heyetler Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve eşi Sebahat Altungün tarafından karşılandı. Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan'ın ile Gürcistan İzmir Konsolosu Makvala Kharebava, Batum Belediye Başkan Yardımcısı

Natia Surguladze, Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar, Samos Belediye Başkanı Stelyo Thanos, Marl Belediye Başkanı Werner Arnt, Monterey Belediye Meclis Başkanı Nancy Selfridge, Romanya İzmir Konsolosu Cosmin Lotreanu ve Creil Belediye Meclis Başkanı Eric Montes'in de aralarında bulunduğu konuklar için gala yemeğinin ardından özel Türk gecesi düzenlendi. Folklor gösterileri, Türk Müziği, dans gösterileri ile Türk geleneklerinin yaşatıldığı çeşitli gösterilerin yapıldığı Türk gecesine hayran kalan Kuşadası'nın kardeş kent temsilcileri unutamayacakları bir gece yaşadı.

Bu arada, 3 gün sürecek olan Kuşadası Kardeş Kentler Festivali gün içinde kardeş şehirlerden gelen konukların Kadıkalesi kazı alanı ziyareti, şehir tanıtım turu ile devam ediyor. Ardından OLEATRUM Zeytinyağı Müzesi Gezisi gerçekleşecek ve Kuşadası Golf tesisleri ziyaret edilecek. Tarihi şehit tanıtım turunun tamamlanmasıyla İbramaki Sanat Galerisi'nde çeşitli söyleşiler, gösteriler yapılacak. Festivalin Bir şehir, Bir insan bölümünde ise kısa bir süre önce hayatını kaybeden Samoslu Dimitri Thanos için anma töreni düzenlenecek ve hemşerilik beratı verilecek. Kardeş kentlerden gelen ekiplerin 15.00-18.00 saatleri arasındaki folklor gösterilerinin ardından, İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda Saat: 20.30'da başlayacak ücretsiz halk konserlerinde ünlü pop müzik sanatçısı Burcu Güneş ile ünlü Gürcü sanatçı Sofia Nizharadze ve Düş Gezginleri gurubu ücretsiz halk konserleri verecek.

Festival'in 14 Ekim tarihindeki üçüncü ve son gününde ise etkinlikler Efes ve Meryemana turu ile başlayacak Saat: 13.00'de kardeş şehirlerin belediye başkanlarının zirvesi yapılacak. Saat: 15.00'de ise Uğur İnan Spor Salonu'nda Grand Royal Sirki tarafından çocuklar için ücretsiz sirk gösterisi yapılacak. Festival akşam saat: 20.00'de ünlü Evrim Demirel ENSEMBLEE caz grubunun İbramaki Sanat Galerisi'ndeki kapanış konseri ile tamamlanacak. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuşadası'nın Kardeşleri Türk Gecesi'nde Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement