Kütahya'da 'İhale Şartnamesi' Gerginliği - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 'İhale Şartnamesi' Gerginliği

Kütahya\'da \'İhale Şartnamesi\' Gerginliği

Kütahya Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birliği'nin toplantısında, AK Parti'li 2 Belediye Başkanı arasında 'ihale şartnamesi' gerginliği yaşandı.

01.12.2012 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Katı Atık Bertaraf Tesisleri Birliği'nin toplantısında, AK Parti'li 2 Belediye Başkanı arasında 'ihale şartnamesi' gerginliği yaşandı.

Birliğin aylık olağan toplantısı Belediye Kaltar Sarayı'nda gerçekleştirildi. Gediz'in AK Parti'li Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, birliğin, katı atık toplama ve çöpten elektrik üretimi için 29 yıllığına 19 Aralık 2012 günü ihale kararı alındığını anımsattı. Saraoğlu'nun, 'ihale şartnamesinin çelişkilerle olduğunu' dile getirmesi salonda bir anda tansiyonun yükselmesine sebep oldu. Şartnamenin içerisiğinden birliği üye hiç bir belediye başkanının haberinin olmadığını belirten Saraoğlu, "Katı atık toplama işe, 29 yıllığına ihale ediliyor. Şartaname bizim olamadığımız ortamda hazırlanmıştır. Bu Kütahya'nın geleceğine bir ipotekdir.Bu etik ve ahlak kuralarına uygun değildir.Bu bir usülsüzlüktür" dedi.

Saraoğlu'nun eleştirileri üzerine Kütahya'nın AK Parti'li Belediye Başkanı Mustafa İça da, "Böyle boş laflarla kimseyi yanıltamazsız. Ben işe emek verdim. Hukuken bir aksaklık varsa suçu çekilir. Burda kimseyi yanıltamazsın" diye cevap verdi.

Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun da, "Şartnameden vicdani kaygılarım var" ifadelerini kullandı.

Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz de, "Kütahya Belediyesi bir abilik yapıp tüm belediyeleri kucaklamalıdır" diye konuştu.

(EFE)

01.12.2012 12: 11: 23

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 'İhale Şartnamesi' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement