Kütahya'da Karne Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Karne Heyecanı

Kütahya\'da Karne Heyecanı

2011-2012 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle Kütahya il genelinde 101 bin 425 öğrenci karne aldı.

20.01.2012 17:46

2011-2012 eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle Kütahya il genelinde 101 bin 425 öğrenci karne aldı.

Atakent İlköğretim Okulu'nda yapılan törende öğrenciler, karnelerini Kütahya Valisi Kenan Çiftçi'nin elinden aldı.

Törende yaptığı konuşmada Orta Afrika Cumhuriyetinin elmasıyla meşhur olduğunu ifade eden Vali Çiftçi, "Elmas en önemli taşlardan, ama Orta Afrika fakir bir Ülke, bu elması kim satıyor? Belçika'da satılıyor. Yer altı ve yer üstü zenginlikleriniz önemli ama çok önemli değil. Asıl önemli olan eğitim. İşte kafa takımı, beyin takımı. Eğer sizler derslerinize çalışır ve çok iyi eğitim alırsanız hem Kütahya'mız hem de Ülkemiz çok daha ilerilere gider. Bunu yapabilirsiniz" dedi.

Velilere de seslenen Vali Çiftçi sözlerine şöyle devam etti: "Bizim çocuklarımızda çok cevherler var. Bunları bizim bulup ortaya çıkartmamız lazım. Bir okulun başarılı olabilmesi için üç saç ayağı var. Öğretmenler ve Okul beraber öğrenciler olmazsa olmazı ve veliler. Buda olmazsa olmazlardan birisi. Bizim uyguladığımız Benchmarking var. Benim bildiğim yaklaşık 2 binin üzerinde proje var. Bunda çocukların eğitimi var, velilerin okula davet edilmesi, yetiştirilmesi, kitap okuma kampanyaları, Bilim Teknoloji kampanyaları var. Bunun neticesini biz geçen yıl aldık. Kütahya İlköğretim Okulları içinde 101 bin öğrencisi ile beraber ilk onun içinde. 81 ilden ilk onun içine girdi. Ama hedefimiz 1. olmak. Ben başarılı geçen bu yılda emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve okullarımızda çalışan hizmetlilere varıncaya kadar hepsini canı gönülden kutluyor ve tebrik ediyorum."

Konuşmaların ardından okulda derece alan ve sınıflarında 1. olan öğrencilere karne ve ödülleri Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve katılımcılar tarafından verildi.

2011-2012 eğitim-öğretim yılında Kütahya'da genelinde 26 bağımsız Anaokulu, 264 İlköğretim Okulu bünyesinde Anasınıfı olmak üzere toplam 9 bin 138 öğrenci, 285 İlköğretim Okulunda 61 bin 358 öğrenci, 82 Ortaöğretimde 30 bin 929 öğrenci olmak üzere 372 okulda toplam 101 bin 425 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Törene, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdür v. Ramazan Çekiç, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, öğrenciler ve veliler katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Karne Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement