Kütahya'da Suriyeli Çocuklar Yararına Hüsn-İ Hat Sergisi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kütahya'da Suriyeli Çocuklar Yararına Hüsn-İ Hat Sergisi

Kütahya\'da Suriyeli Çocuklar Yararına Hüsn-İ Hat Sergisi
23.03.2014 16:30

Kütahya'da, İHH ve Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği (VAV-DER) tarafından, Suriyeli çocuklar yararına Hüsn-i Hat sergisi açıldı.

Kütahya'da, İHH ve Geleneksel Sanatlar ve Kültür Derneği (VAV-DER) tarafından, Suriyeli çocuklar yararına Hüsn-i Hat sergisi açıldı.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Sergi Salonu'ndaki serginin açılış törenine Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Bursa, Kütahya, Eskişehir, İstanbul ve Kocaeli'den 40'ın üzerinde sanatçı ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergide Hattat Mahmut Şahin başta olmak üzere 40'ın üzerinde sanatçının kağıt üzeri hat, ahşap kesme (naht) ve ebru eserleri yer aldı.

Mahmut Şahin, celi sülüs, Celi talik yazı türünde hazırlanan sergide 100 eserin sergilendiğini ve sergiden elde edilecek gelirlerin tamamının Suriyeli çocuklar yararına kullanılacağını belirtti.

Vali Şerif Yılmaz, örnek davranışlarından dolayı Hattat Mahmut Şahin ve sanatçılara teşekkür etti.

Ayet, Hadis-i Şerif, güzel söz ve beyitlerin yer aldığı sergi, 31 Mart 2014 tarihine kadar gezilebilecek.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Suriyeli Çocuklar Yararına Hüsn-İ Hat Sergisi - Son Dakika


Advertisement