Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar Açıklaması

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar Açıklaması

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Gübretaş A.Ş.organizasyonuyla yapılan, Tarla Bitkilerinde Gübreleme konulu konferansta, patates yetiştiriciliğinde gübrelemenin önemi anlatıldı.

02.03.2012 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Gübretaş A.Ş. organizasyonuyla yapılan, Tarla Bitkilerinde Gübreleme konulu konferansta, patates yetiştiriciliğinde gübrelemenin önemi anlatıldı.

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Anfisi'nde düzenlenen konferansa İl Müdürü Seyfettin Baydar, Gübretaş A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, İzmir Gübretaş Bölge Satış Müdürü İrfan Karakaya, Kütahya Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Sevim, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık şube ve ilçe müdürleri ile teknik personeli ve köylerinde görev yapan Tar-Gel personeli katıldı.

Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, tarımsal üretimde yayım faaliyetleri ile yeni teknolojilerin kırsal kesime ve çiftçiye ulaştırılmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, "Tar-Gel projesinin ilimizde uygulanmasıyla birlikte yayım faaliyetinde bulunan sözleşmeli personelimiz birçok projeye imza atmıştır. Bundan sonra da yeni projelere imza atacağına eminim. Yapımı tamamlanan ve tamamlanacak olan baraj ve göletlerin hizmete girmesiyle ilimiz sulanabilir tarım arazileri bakımından her geçen gün zenginleşmektedir. Bu bakımdan çiftçilerimizi bulundukları seviyeden bir üst noktaya daha çok gelir getirisi olan ürünleri yetiştirmesi konusunda yönlendirmeliyiz" dedi.

Baydar, imkanlar dahilinde çiftçilere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, konferansta katılan ve görev alan tüm personele teşekkür etti.

Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Tahir Okutan, Türkiye nin ilk gübre fabrikası olduklarını belirterek, bütün bölgelerin toprak yapısının analizlerini çıkardıklarını ifade etti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement