Kuyumcu Cinayetinin Katiline Müebbet Hapis - Son Dakika
Yerel

Kuyumcu Cinayetinin Katiline Müebbet Hapis

Kuyumcu Cinayetinin Katiline Müebbet Hapis

Çorum'da Eğridere Çarşısı'nda 53 yaşındaki kuyumcu Fahri Erbaş'ın öldürülmesiyle ilgili olarak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Nezih Kıraç müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

16.06.2011 12:10

Çorum'da Eğridere Çarşısı'nda 53 yaşındaki kuyumcu Fahri Erbaş'ın öldürülmesiyle ilgili olarak Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Nezih Kıraç müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 2007 yılı Haziran ayında meydana geldi. Yeniyol Mahallesi'ndeki Eğridere Çarşısı'nda kuyumcu mağazası bulunan Fahri Erbaş, işyerine gelen cinayetten sabıkalı ve bu suçtan yatarken Eskişehir'deki cezaevinden kaçan 29 yaşındaki Nezihi Kıraç tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Olaydan hemen sonra yakalanan Kıraç tutuklandı. Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık ilk ifadesinde, "Çorum'a geldiğimde Fahri Erbaş'tan bir kol saati aldım. Ancak saat bozuktu ve değiştirmek istiyordum. Ayrıca su da almıştı. Garanti belgesini bulamadım. Bir gün sonra dükkana gittim 'Değiştirin' dedim. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Ben de öldürdüm" dedi.

Fahri Erbaş'ın öldürülmesiyle ilgili gizli bir tanığın ifadelerinin ardından başlatılan ek soruşturma kapsamında kuyumcu 61 yaşındaki Erol Şamlı, İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat 39 yaşındaki Hasan Çatal ve 40 yaşındaki Abdulaziz Saygu da azmettirici oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Mahkeme tarafından tutuklanan bu kişiler de Çorum L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Saygu, "Bana Hasan Çatal Çorum'da Fahri Erbaş isminde bir kuyumcunun vurulması için Nezihi Kıraç'ı ikna etmemi, bunun karşılığında bana 200 bin dolar, Nezihi Kıraç'a da bir araba ve içi dayalı döşeli bir villa vereceğini söyledi. Ben de onunla konuştum ve Çorum'a gönderdim" dedi. Diğer sanıklar suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme cinayeti işleyen Nezih Kıraç'a müebbes hapis cezası verdi. Tutuklu diğer sanıklar Erol Şamlı, Hasan Çatal ve Abdulaziz Saygu da kasten yaralama neticesinde ölüme sebebiyet ve azmettirme suçundan 16'şar yıl ceza aldı. Mahkeme sanıkların iyi halinden dolayı bu cezayı 13 yıl 4'er aya indirdi. - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Kuyumcu Cinayetinin Katiline Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement