Kyk Fevzi Çakmak Yurdu Öğrencileri Ecdadını Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Kyk Fevzi Çakmak Yurdu Öğrencileri Ecdadını Unutmadı

Kyk Fevzi Çakmak Yurdu Öğrencileri Ecdadını Unutmadı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Adana İl Müdürlüğüne bağlı Fevzi Çakmak Kız Yurdu’nda barınan öğrenciler Yurt Müdürlüğü Konferans Salonunda Türk Ordinaryüs Profesör Tarihçi Fuad Köprülü’yü anma töreninde bir araya geldi.

06.05.2016 11:06

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Adana İl Müdürlüğüne bağlı Fevzi Çakmak Kız Yurdu'nda barınan öğrenciler Yurt Müdürlüğü Konferans Salonunda Türk Ordinaryüs Profesör Tarihçi Fuad Köprülü'yü anma töreninde bir araya geldi.

KYK, "Ecdada Vefa Günleri" kapsamında Çukurova Üniversitesinden Doç. Dr. Refiye Okuşluk Şenesen'in konuşmacı olarak katıldığı anma törenine yurt öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Ordinaryüs Profesör Fuad Köprülü'nün tarihçi ve edebi kişiliğinin yanında Türk Dil Bilimine yaptığı önemli katkıları da anlatan Doç. Dr Refiye Okuşluk Şenesen, Fuad Köprülü'nün iktisat, edebiyat, hukuk, din, folklor gibi birçok alanda 1500'den fazla eser bıraktığını ve Türk tarihinin örnek alınması gereken mümtaz şahsiyetlerinden biri olduğunu belirtti.

Konferans bitiminde öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Şenesen, bu tür etkinliklerin öğrencilerin ecdadını tanıma ve unutmaması adına önemli bir faaliyet olduğunu belirterek, "Programın gerçekleşmesinde katkısı bulunan KYK Adana İl Müdürlüğüne ve Fevzi Çakmak Yurt Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kyk Fevzi Çakmak Yurdu Öğrencileri Ecdadını Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement