Letonya'da Alanya Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Letonya'da Alanya Tanıtıldı

Letonya\'da Alanya Tanıtıldı

Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen turizm fuarında Alanya tanıtımı yapıldı.

06.02.2017 17:27

Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen turizm fuarında Alanya tanıtımı yapıldı.

Alanya'yı Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Genel Sekreteri Elvan Güneş temsil etti. 41 ülke ve 470 katılımcının yer aldığı fuarda temaslarda bulunan Güneş, "Letonya'nın Riga şehrinde 24'üncüsü düzenlenen Balttour Turizm Fuarı'na Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte 45 metrekare alanda yer aldık. Bölge olarak Alanya'nın yanı sıra Kemer de fuarda yer aldı. İki Kemer bölgesi oteli ve bir acente de tanıtım faaliyetlerini Bakanlık çatısı altında sürdürdü. Geçen yıl yaklaşık 26 bin kişi fuar alanını ziyaret etmiş. Bu yıl da yoğun katılım oldu" dedi.

"60 bin kişiden 35 bin kişiye gerileme oldu"

Güneş, "Helsinki Turizm Tanıtma Müşaviri Arzu Emel Yıldız ile çok verimli bir fuar süreci geçirdik. Novaturas Ürün Müdürü Audrone Keinyte ile yaptığımız görüşme sonucunda bu yıl çok umutlu olduklarını gördük. 2015 yılında Letonya'dan gelen ziyaretçi sayısı 60 bin iken bu sayı 2016'da 35 bine gerilemiş. Özellikle uçak desteğini çok önemsediklerini, 2016 operasyonuna önemli katkı sağladıklarını söyledi. Bu yıl da desteğin devam etmesi kararı ve Rusya ile ilişkilerin düzelmesinden dolayı 2015 rakamlarını yakalamayı hedeflediklerini belirtti."

"1 Turist bile değerli"

Bu yılki rezervasyonların 2016 yılına göre yüzde 12 önde gittiğini kaydeden Güneş, "fuarda sıcak satış yapılıyor ve talep edilen ülke sıralamasında Türkiye birinci, Yunanistan ikinci ve İspanya üçüncü sırada. Özlediğimiz sevindirici gelişmeleri bu pazarda görünce çok mutlu olduk. Her ne kadar 1 milyon 957 bin nüfuslu küçük bir ülke olsa da ülkemize kazandıracağımız her turist bizler için çok değerli. Amacımız, bir kişi bile olsa ülkemizde ve Alanya'da tatil yaptırabilmek" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Letonya'da Alanya Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement