Linç Edilerek Öldürülen Gencin Katillerine 6 Yıl Hapis - Son Dakika
Yerel

Linç Edilerek Öldürülen Gencin Katillerine 6 Yıl Hapis

Linç Edilerek Öldürülen Gencin Katillerine 6 Yıl Hapis

Batmanlı genç Mahir Çetin'İn linç edilerek öldürülmesine ilişkin dava sonuçlandı.

12.06.2016 14:40

Linç davası sonuçlandı

İki yıl önce Antalya-Kaş'ta kuzeni ile birlikte yürüdüğü sırada Kürtçe konuştuğu için öldürülen Batmanlı genç Mahir Çetin davasının gerekçeli kararındaki ifadeler şaşkınlık yarattı.

Antalya'nın Kaş ilçesinde Kürtçe konuştuğu için 20 kişilik bir grubun saldırısı sonucu Mahir Çetin'in öldürülmesiyle ilgili 4 sanık hakkında verilen 6 yıl 3'er aylık hapis cezasının gerekçeli kararı Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Gerekçeli kararda, Çetin'in yaşamını yitirmesine sebep olan saldırıya ilişkin sanıkların olay sırasında, ateşli silah, kesici, delici bir alet veya silah olarak kabul edilmesi gereken herhangi bir cisim kullanmadıklarına yer verildi.

Yine sanıkların öldürme kastının olmadığının, yaralama kastı ile hareket ettiklerinin belirtildiği kararda, Çetin'in kendisine dönük saldırı sırasında saldırgan gruba bira şişesi fırlatmasının, 'haksız tahrike' yol açtığı ifade edildi.

Kararda, 'haksız tahrik' varlığı neticesinde 'Sanıkların iç dünyasında, maktulu öldürmeye dair bir kararın varlığından bahsedilemeyeceği' ifadesine yer verildi.

"BASİT BİR TARTIŞMA" DENDİ

Kararda, Kürtçe konuşması sonucu öldürülen Çetin'in avukatlarının olayı "nefret suçu" sonucu yaşandığına ilişkin delil bulunamadığı iddia edilerek, alkollü olan iki grup arasındaki basit bir tartışma değerlendirmesi yapıldı.

Taraflarca Yargıtay'a götürülen dosyada tutuklu sanık kalmazken, Çetin'in avukatı Hasan Kemal Elban, verilen cezanın yaralamanın biraz üstünde bir ceza olduğunu ifade etti.

Ortada bir yaşam hakkının ihlali meselesi olduğunu kaydeden Elban, nefret saikı ile gerçekleşen durumlarda yargısal pratiğin parlak olmadığını ve faillerin cezasızlık zırhı ile sarmalandığını dile getirdi.

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3 Eylül 2014 gecesi çalıştığı otelde mesaisi bittikten sonra kuzeni Vedat Çetin ve arkadaşı Sefer Kazaki ile birlikte bir bardan çıkan Mahir Çetin, aralarında Kürtçe konuştukları sırada bir grubun saldırısına uğramıştı.

Daha sonrasında saldırının yaşandığı alana telefonla haber verilen Mehmet Ali Çakmak ve çevreden çok sayıda kişinin gelmesi ile saldırı daha da büyümüş, Çetin aldığı darbeler sonucu yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Linç Edilerek Öldürülen Gencin Katillerine 6 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • De wîra nekin: Halkı kışkırtmak adina "kürtce konuştuğu icin öldüruldu" yalanlari ile hala birileri prim taparken 11-20 yaş arasi bosu boşuna ölen ve sahibi bile cikmayan cocuklar düşünen yok. Belediyelerde cep dolduranlar, bunu ortalik toz-duman olurken yapiyor. Yeter artik kanla beslenen ve hizmet etmeyi dusunmeyen HDPKK ideolojisine... 2 1 Yanıtla
  • vira neke: sen ne bilirsin hade tu viradike 0 0 Yanıtla

Advertisement