Lisede Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Lisede Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği

Lisede Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği

Şehit Ahmet Altunoğlu 100.Yıl Lisesi tarafından "18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Etkinliği" düzenlendi.

16.03.2012 15:10

Şehit Ahmet Altunoğlu 100. Yıl Lisesi tarafından "18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Etkinliği" düzenlendi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Türkiye Harp Malulü Gazileri-Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi üyeleri, Şehit Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun babası Mehmet Altunoğlu, kardeşleri, Kore gazileri, polis şehit yakınları, okul müdürü Bayram Kahraman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, "Çanakkale şehitlerimiz, her 8 metrede 2 kişilik avcı boy çukurlarında yalnızca zaman kazanmak için canlarını veren insanların gölgesinde hür ve bağımsız yaşadığımız bu bayrağın hatırına en değerli varlıklarını verdiler ve bugünlere bizi taşıdılar" dedi.

Gençlere uyarılarda bulunan EMŞAV Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, "Çanakkale'den başlayan mücadelemiz günümüze kadar devam ediyor. Yakın tarih içersinde en son devlet olarak Kıbrıs harbini yapmıştık, ondan sonra da terörle mücadele yapıyoruz. Güneydoğu'da ve memleketin bütün köşelerinde terör örgütleriyle mücadele esnasında 10 binlerce şehit verdik ve halen de vermeye devam ediyoruz. Gençler, teröre karşı uyanık olun, mücadeleci olun. Biz hepimiz şehit adayıyız" diye konuştu.

Şehit Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun babası Mehmet Altunoğlu ise, "100 yıllardır Malazgirt Savaşı'ndan başlamak üzere bu topraklar şehit kanları ile sulanarak alınmıştır. Her karış toprakta şehit kanları vardır. Şehit ailesi olarak içimizde ne fırtınalar kopuyor. Bunu ancak Allah bilir. Evlat acısını Allah kimseye vermesin. Ama vatan sevgimiz daha yüksektir. Onun için tekrar 'vatan sağ olsun' diyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra sahneye çıkan gazi polis Hasan Yıldız, sağ ayağına takılan protezi çıkartarak öğrencilere, "Bu benim olmayan ayağım sizlerin ayağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ayağıdır. Bu ayak, ay-yıldız sevenlerinin ayağıdır" dedi. Daha sonra öğrenciler Yıldız'ı ayakta alkışladılar.

Konuşmaların ardından öğrenciler Çanakkale şehitleri ile ilgili şiirler okuyarak, video gösterisi izlediler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lisede Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği - Son Dakika


Advertisement