Liseler Arası İngilizce Bilgi Yarışması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Liseler Arası İngilizce Bilgi Yarışması Düzenlendi

Liseler Arası İngilizce Bilgi Yarışması Düzenlendi

Şanlıurfa Merkez'deki 20 lisenin katıldığı bilgi yarışması, 3 gün boyunca büyük çekişmeye sahne oldu.

31.05.2012 11:29

Şanlıurfa Merkez'deki 20 lisenin katıldığı bilgi yarışması, 3 gün boyunca büyük çekişmeye sahne oldu.

Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlen 'Liseler arası İngilizce Bilgi Yarışması' finali, DSİ Konferans Salonu'nda yapıldı. Yarışmanın finaline, Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Aziz Çiftçi, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan yarışma öncesinde Müdür Aziz Çiftçi bir konuşma yaparak, "Neden İngilizce yarışması derseniz, bilim dili olan İngilizce'nin hayatımızın merkezinde olması, İngilizce'nin gündemde olması, önemsenmesi ve ülkemiz adına gelişmesi adına, yaygınlaşması adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdik" dedi.

Bu etkinliğin Türkiye'de ikinci defa olarak yapılıyor olmasının önemli olduğunu belirten Çiftçi, "Yarışmanın birincisi Kocaeli'de yapılmıştı, ikincisi Şanlıurfamızda yapılıyor şu anda. Sağ olsun İngilizce öğretmenlerimiz böyle bir etkinliğe imza attılar. Toplam 20 okulumuz katıldı. Bugün finalde 20 okuldan 4 okulumuz yarışacaklar. Şimdiden finalde yarışacak okullarımıza başarılar diliyor ve inadına İngilizce diyorum" ifadelerini kullandı.

Liseler arası İngilizce Bilgi Yarışması finali; Özel Murat Lisesi, Gap Kız Anadolu Lisesi, Karaköprü Anadolu Lisesi, Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi arasında yapıldı. Toplam 15 sorunun sonunda; 1. Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi 2. Özel Murat Anadolu Lisesi 3. Gap Kız Anadolu Lisesi 4. Karaköprü Anadolu Lisesi oldu. Dereceye giren okullara madalya ve plaketlerini, Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Aziz Çiftçi ile diğer katılımcılar verdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Liseler Arası İngilizce Bilgi Yarışması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement