Lojistik Programı Öğrencilerinden Gönüllü Eğitim Destek Projesi - Son Dakika
Yerel

Lojistik Programı Öğrencilerinden Gönüllü Eğitim Destek Projesi

Lojistik Programı Öğrencilerinden Gönüllü Eğitim Destek Projesi

Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı ile Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı işbirliğiyle Oğuzeli Atatürk İlköğretim...

06.06.2013 17:42

Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Lojistik Programı ile Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı işbirliğiyle Oğuzeli Atatürk İlköğretim Okulu'nda Öğretim Görevlisi Aslı Özpolat'ın danışmanlığında araştırma atölyesi programı uygulandı.

Araştırma atölyesi programının Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında uygulanma amacının, üniversitelerin bulundukları bölgelere değer katması gerektiği fikrinden yola çıkarak oluşturulduğunu söyleyen Öğretim Görevlisi Aslı Özpolat, "Program, öğrencilerin gönüllülük faaliyetlerinde bulunarak kendi yaşam becerilerini geliştirmeleri ve kariyer yolculuklarında önemli kazanımlar elde etmeleri amaçlanmıştır" dedi.

Özpolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Araştırma atölyesi programı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı arasında yapılan protokol kapsamında, okullardaki sosyal etkinliklere destek saatlerinde uygulanabilecek şekilde geliştirilmiştir. Programda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmelikte de belirtildiği gibi, çocukların gönüllülerin rehberliğinde Toplumsal Sorumluluk Projeleri geliştirmeleri esas alınmıştır. İlköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerini kapsayan program, öğrencilerin çocuk hakları, iklim değişikliği, çevre bilinci gibi konularda araştırma ve uygulama yapmalarına yardımcı olmaktadır. Oluşturulan programda, çocukların okulun bir yarıyıl boyunca gönüllülerin rehberliğinde kendi belirledikleri çevre, sağlık gibi konular üzerinde sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeleri ve projelerin sonucunda bilgilendirme afişleri, el ilanları, tiyatro oyunları gibi somut ürünler ortaya koyarak, okullarında bu konularla ilgili farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar yapmaları amaçlanmıştır. Bu kapsamda, programın her aşaması gönüllü öğrencilerimiz tarafından titizlikle uygulanmıştır."

Öğretim Görevlisi Aslı Özpolat, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Lojistik Programı öğrencilerinden Meryem Çarboğa, Gülümser Demirel, Gülbahar Kaban, Sabiha Ateşgil, Büşra Terkin, Fidan Ekdi, Süleyman Serbay Erdem, Melih Siyahkoç ve Ömer Akay bir dönem boyunca, Atatürk İlköğretim Okulu'nda haftada 2 saat bu programı uygulamışlardır."

Özpolat, yaptıkları çalışmadan dolayı öğrencilere, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı Yöneticisi Ümran Petekbaşı'na ve Eğitim Sorumlusu Altunay Özpolat'a, desteklerinden dolayı Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Toplumsal Duyarlılık Projesi Koordinatörü Erhan Durur'a, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Karadağ'a, öğretmenlere ve Oğuzeli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz'a teşekkür ettiğini ve nice güzel çalışmalara birlikte imza atacaklarını belirtti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Lojistik Programı Öğrencilerinden Gönüllü Eğitim Destek Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement