Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali'ne Giriş Yayalara Ücretsiz Olacak - Son Dakika
Yerel

Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali'ne Giriş Yayalara Ücretsiz Olacak

Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali\'ne Giriş Yayalara Ücretsiz Olacak

Bu yıl 20'ncisi düzenlenecek olan Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nde Mişmiş Park fuar alanına vatandaşların ücretsiz gireceği, otomobillerden 5 TL otopark parası alınacağı bildirildi.

21.06.2012 17:00

Bu yıl 20'ncisi düzenlenecek olan Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nde Mişmiş Park fuar alanına vatandaşların ücretsiz gireceği, otomobillerden 5 TL otopark parası alınacağı bildirildi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, festivalin ilk gününün 4 Temmuz Berat Kandili'ne denk geldiğini, dünyanın ünlü hafızalarının katılımıyla Berat Gecesi'ni idrak edeceklerini söyleyerek, "Bu nedenle gecenin önemine binaen Kur'an-ı Kerim Ziyafeti programı gerçekleştiriyoruz. Programa; Güney Afrika'dan Abdurrahman Sadien, Mısır'dan Memduh Cude Saad, İran'dan Emir Hüseyin Haydari ve Malatya'dan Ahmet Tayyar katılacak. Ben şimdiden bütün vatandaşlarımızı bu geceye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Nalçacı, konser programını da şöyle aktardı:

"4 Temmuz Çarşamba; İbrahim Sadri, 5 Temmuz Perşembe; Latif Doğan, 6 Temmuz Cuma; Seksendört, 7 Temmuz Cumartesi; Songül Karlı ve Selahattin Alpay, 8 Temmuz Pazar; Alişan"

Festivalde gösteri yapacak olan yurt dışı halk oyunları ekipleriyle görüşmelerin sürdüğünü belirten Nalçacı, uluslararası 4 halk oyunu ekibinin geleceğini kaydetti. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda stantın yüzde 75'inin satıldığını dile getiren Nalçacı, "Kalan yüzde 25'in yüzde 15'iyle görüşmemiz sürüyor. Yüzde 10 boş yerimiz bulunuyor" dedi.

Nalçacı, Mişmiş Park girişi ve konser izlemenin yayalara ücretsiz olduğunu, otomobillerden 5 TL otopark ücreti alınacağını bildirdi. Bu yıl İstanbul'da kayısı yürüyüşü yapılmayacağını belirten Nalçacı, "Bu yıl kış mevsiminin geç sürmesi nedeniyle kayısının geç çiçek açıp meyvenin de geç olgunlaşmasından dolayı, İstanbul'daki kayısı yürüyüşü gerçekleştirilmeyecek" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali'ne Giriş Yayalara Ücretsiz Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement