Mamak'ta Asrın Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Asrın Yürüyüşü

Mamak Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Çanakkale Zaferi aynı ümmetin birliğinin, beraberliğinin, inancının zaferidir” dedi.

16.03.2015 17:51

Mamak Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Çanakkale Zaferi aynı ümmetin birliğinin, beraberliğinin, inancının zaferidir" dedi.

Mamak Belediyesi, Mamak Kaymakamlığı, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Müftülüğü, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde ortaklaşa etkinlik düzenledi. 2 bin 400 öğrenci, 100 imam, 200 kişilik halk oyunları grubu ve vatandaşların da katılımıyla mehter takımının eşliğinde 5 bin kişiden oluşan kortej düzenlendi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Mamak Belediyesi Başkanı Mustafa Akgül, Çanakkale Zaferi'nin önemine değinerek, "Her milletin geçmişinde kazandığı savaşlar vardır. Ama her milletin tarihinde destanlar yoktur. İşte bu milletin tarihinde sadece bir değil, üç tane destan vardır. İşte bunların en önemlisi de Çanakkale destanıdır. Bu sene Çanakkale deniz zaferi başta olmak üzere 100. yılını hep birlikte kutluyoruz. Rabbimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Çünkü Çanakkale Zaferi aynı ümmetin birliğinin, beraberliğinin, inancının zaferidir. Çanakkale geçilmez derken, aslında bu şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda bundan sonra da ilelebet bu nazlı bayrağımızın dalgalanacağını ve bu ezanların hiç susmayacağının aslında bir zaferiydi, göstergesiydi. Bu milletin en büyük ideali, en büyük gerçeği inancı, vatan ve millet sevgisidir. Onun için bu genç neslimize biz Çanakkale'yi hiç unutturmayacağız" diye konuştu.

"ÇANAKKALE PLATOSU" VE ÇANAKKALE KUMANYASI

Çanakkale Savaşı'nın atmosferinde yaşananları bir nebze de olsa insanlara hissettirmek için Mamak eski pazaryerinde kurulan "Çanakkale Platosu" kortej yürüyüşü sonrasında açıldı. Platoda Çanakkale Savaşı sanatsal bir drama tekniğiyle anlatıldı. Ardından mehteran gösterileri, tiyatro gösterileri, halk oyunları, şiir dinletileri etkinlikte yer aldı. Programda katılımcılara Çanakkale kumanyası olan ekmek ve hoşaf dağıtıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement