Manavgat Irmağı'nda Sular Yükseldi - Son Dakika
Yerel

Manavgat Irmağı'nda Sular Yükseldi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından Manavgat Irmağı'nda su seviyesi yükseldi.

10.01.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından Manavgat Irmağı'nda su seviyesi yükseldi. Manavgat Şelalesi kıyısındaki bazı iş yerlerini de su bastı.

Manavgat'ta son bir haftadır aralıklarla etkisini gösteren sağanak, Manavgat Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Suların yükselmesiyle her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Manavgat Şelalesi'nde şelalenin alt ve üst kısımlarındaki su seviyesini eşitlendi. Kıyıdaki bazı işletmeleri de su bastığı gözlendi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı yağışlar yüzünden Manavgat ve Oymapınar barajlarında su seviyelerinin yükseldiğini söyledi. Manavgat Irmağı ve şelalede meydana gelen taşkının sel sularından kaynaklandığını belirten Bulgurlu, Manavgat Irmağı'ndan saniyede 750 metreküp suyun geçtiğini bildirdi.

Manavgat Belediyesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla ırmak kıyısındaki iş yerlerinin sahiplerinin uyarıldığını anlatan Bulgurlu, "Manavgat Irmağı'nı DSİ ekiplerimizle sürekli kontrol altında tutuyoruz. Oymapınar Barajı'na İbradı ilçesi bölgesinden aşırı miktarda su geliyor" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat Irmağı'nda Sular Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement