Manavgat'ta Öğrenciler Arası 'Siyer-i Nebi' Yarışması - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Öğrenciler Arası 'Siyer-i Nebi' Yarışması

Manavgat\'ta Öğrenciler Arası \'Siyer-i Nebi\' Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından yurt genelinde liseler ve ortaokullar arasında düzenlenen "Siyer-i Nebi Yarışması" Manavgat’ta da yapıldı.

17.12.2016 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından yurt genelinde liseler ve ortaokullar arasında düzenlenen "Siyer-i Nebi Yarışması" Manavgat'ta da yapıldı.

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilciliği tarafından ilçede liseler ve ortaokullar arasında "Siyer-i Nebi Yarışması" düzenlendi. Büyük ilgi gören yarışmaya Manavgat'tan bin 525 öğrenci başvuru yaptı.

Ahmet Ozan Şarlak Ortaokulu, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu, Oymapınar Mehmet Bozkurt Ortaokulu, Çolaklı Yahya Kurt Ortaokulu, Çeltikçi Ortaokulu, Toros Ortaokulu, Odaönü Çallıoğlu Ortaokulu, Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şule Muzaffer Büyük Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen yarışmaya liseli ve ortaokullu öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Ortaokul öğrencileri, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatıyla ilgili 60 soruyu 90 dakikada, liseli öğrenciler ise 90 soruya 120 dakikada cevaplamaya çalıştı.

Sınav sonuçları 31 Aralık'ta açıklanacak

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, Lise ve ortaokullu öğrencilerinin Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve daha ayrıntılı bilgi edinmelerini sağlamak ve örnek bir nesil yetiştirmek amacıyla bu yarışmanın düzenlediğini belirtti. Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından başlatılan yarışmanın tüm yurtta yapıldığını dile getiren Gayretli, "Yarışmamız aynı anda tüm Türkiye genelinde yapıldı. Manavgat'tan yaklaşık bin öğrenci, Türkiye geneli ise 400 bin öğrenci katıldı. Yarışmanın sonuçları 31 Aralık 2016 tarihinde www. efendimizinizinde.com web adresinden açıklanacaktır. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini ise 31 Aralık'ta düzenleyeceğimiz Mekke'nin Fethi Programında vereceğiz" diye konuştu.

Sınav sonucu dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verileceğini ifade eden Gayretli "Bu sınavın kaybedeni olmayacaktır. Çünkü burada geçlerimiz peygamberimizin hayatını öğrenmeye çalıştılar. Yine sınavımızda Liseler kategorisinde Türkiye birincisine 6 tam altın, ikinciye 5, üçüncüye ise 4 tam altın, Ortaokullar kategorisinde ise birinciye 4 tam altın, ikinciye 3 tam ve üçüncüye de 2 tam altınla ödüllendirilecek. Yine Antalya birincimize liselerde, birinciye 2 bin TL, ikinciye bin TL ve üçüncüye 500 TL ödül, ortaokullarda birinciye bin 500 TL, ikinciye bin TL ve üçüncüye 500 TL para ödülü verilecek. Manavgat ilçemizde ise lise ve ortaokul kategorilerinde birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye hediye çeki verilecek" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Öğrenciler Arası 'Siyer-i Nebi' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement