Manisa'da Yaz Okuluna 180 Öğrenci Katılıyor - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Yaz Okuluna 180 Öğrenci Katılıyor

Manisa\'da Yaz Okuluna 180 Öğrenci Katılıyor

Manisa İlim Yayma Cemiyeti, okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların tatillerini iyi bir şekilde değerlendirmesi için yaz okulu açtı.

20.06.2013 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa İlim Yayma Cemiyeti, okulların tatil olmasıyla birlikte çocukların tatillerini iyi bir şekilde değerlendirmesi için yaz okulu açtı.

Yaz okuluna yaklaşık 180 öğrencinin katılacağı belirtildi. Yaz okuluna katılan 83 kız öğrenci İmam Hatip Lisesi'nde, 72 erkek öğrenci Spor Lisesi'nde ve 23 kişi de dernek binasında katılıyor. 2 Ağustos'a kadar sürecek olan yaz okulunda öğlene kadar öğrencilere Kuran-ı Kerim dersi verilecek. Öğleden sonra haftada 2 gün havuz, sportif, kültürel, film izleme, geziler gibi etkinlikler olacak. Yaz Okulu, Manisa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleşen törenle başladı. Törene İl Müftüsü Sinan Cihan da katıldı.

2 Ağustos'a kadar sürecek olan yaz okulunun öğrencilere dini bilgilerin yanında çeşitli etkinliklerin de gerçekleştirileceğini belirten İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç, "Ayrıca Çanakkale ve İstanbul'a gezilerimiz olacak. Yaz Okulumuzda İl Müftülüğü'nden 4 personel, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 2 öğretmen, İmam Hatip Lisesi'nden de mezun olan 11 öğrenci rehberlik ediyor. Sınıflarımız 16-17 kişilik. Çocukları sokaktan kurtarma, televizyondan uzak tutmak için çalışıyoruz. Yaz okulunun açılmasında emeği geçen İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz'a, Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan'a, İl Müftüsü Sinan Cihan'a ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'a teşekkür ederim" dedi.

Törene katılan İl Müftüsü Sinan Cihan, İlim Yayma Cemiyeti'nin çok güzel işlere imza attığını belirterek, "Bizler müftülük olarak vatandaşların dini hizmetlerini yerine getirmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimiz yaz kuran kurslarında aldıkları eğitimlerle gelecekte topluma hizmet edeceklerdir" diye konuştu. Konuşmaların ardından sınıflar gezildi. Öğrencilere çeşitli sorular soran İl Müftüsü Cihan, öğrencilerden güzel cevaplar alınca hepsine teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Yaz Okuluna 180 Öğrenci Katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement