Manisa'da Yeni Revizyon ve İmar Planına İptal Kararı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Yeni Revizyon ve İmar Planına İptal Kararı

Manisa\'da Yeni Revizyon ve İmar Planına İptal Kararı

Manisa Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında yeni Revizyon ve İmar Planının iptali için AK Parti, CHP ve bağımsız meclis üyelerinin vermiş olduğu önerge kabul edildi.

10.01.2013 00:44

Manisa Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında yeni Revizyon ve İmar Planının iptali için AK Parti, CHP ve bağımsız meclis üyelerinin vermiş olduğu önerge kabul edildi.

Manisa Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. 7 Ocak Pazartesi görüşülen revizyon imar planında bir sonuca varılamamış ve Manisa Belediyesi Ocak ayı olağan toplantısı bugüne ertelenmişti. Meclis bugün yeniden toplanarak 5. madde olan imar revizyon planını görüştü. Plan oylamaya sunulmadan önce söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Çelik, önergenin yeniden oylanmasını isteyerek, "Eğer imar komisyonuna gitmesi için bir önerge olacaksa onun da oylanmasını istiyoruz" dedi.

MHP Meclis Üyesi Mehmet Güzgülü ise, 11 mahalleden gelen yoğun itirazların olduğunu belirterek, "Bunun üzerine yeniden düzenleme yapıldı, itirazların yüzde 76'sı kabul edildi. Şimdi durum farklı. Plandaki her türlü değişiklik yapıldı. Bu planın iptali demek Manisa'nın 4 yıl kaybetmesi anlamına gelir. Bu planın iptali Kuşlubahçe'deki liseler kampus alanın iptali anlamına geliyor. Birçok planlanan yatırım yapılamayacak. İptal kararı, kenar mahallelerin aynı kalacağı anlamına geliyor. Devlet Hastanesi büyüyemeyecek. Çarpık kentleşme devam edecek. Eksikleri düzeltilmesine rağmen bu planı iptal edersek yazık olur. Yanlış yapan vatandaşa hesap verir. 5393 sayılı belediye kanunun 21. maddesinde derki; 'İmar ve bütçeye ilişkin konular ilgili komisyonda görüşülmelidir.' Bu nedenle önergenin imar komisyonuna gitmesi düşüncesindeyiz. Oradan geldikten sonra meclis son kararını versin" diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci ise Manisa'nın böyle bir planı yapması gerektiğini düşündüklerini ifade ederek, "Bu plan belirli bir aşamaya geldi ve meclisimizden geçti. Ancak ciddi bir şekilde rahatsızlık var. Yapılmış planın içi tamamen boşalmıştır. Yapılan itirazların büyük bölümü kabul edildi. Şimdi altı doldurulmaya çalışılıyor. Eğer bir plan yapacaksak mutabakat sağlamalıyız. Bu plan iptal edilirse Manisa'nın plansız kalır ifadesine katılmıyorum. Bu nedenle planın iptalini talep ediyoruz" dedi.

Meclis görüşmeleri sırasında söz almak isteyen İshak Çelebi Mahallesi Muhtarı İsmail Gök, Başkan Ergün'ün uyarılarına rağmen konuşmaya devam edince güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarılmak istendi. Bu esnada dışarı çıkmamak için direnen Gök ile güvenlik görevliler ve olaya daha sonra müdahale eden zabıta görevlileri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından Gök salondan dışarı çıkarıldı.

Yapılan oylamada imar planı 18'e 20 oyla reddedildi. Oylamanın ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, karara saygılı olduklarını belirterek, Manisa için hayırlı olmasını temenni etti. Belediye Başkan Yardımcısı Azmi Açıkdil ise, "Bu bir taslak plan değil. Bu plan imar komisyonundan geçmiş, imzalar atmış, mecliste kabul edilmiştir. Bu bir taslak plan değildir. Bunlar yanlış. Usul hatası var. Planda ısrarcıyım" şeklinde konuştu.

Revizyon imar planının görüşülmesinin ardından diğer gündem maddelerine geçildi ve oylanarak toplantı sona erdi.

"USUL HATASI VAR"

Toplantının ardından konuşan Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, karara saygılı olduklarını ifade ederek, "Öncelikle bir usul hatası ve kanuna karşı gelinen bir yasa çiğnemesi var. Sonuç itibariyle bundan sonraki süreci de açıklamak istiyorum. Bu plan henüz iptal edilmiş değildir. Bu 5. maddeyi meclis gündemine getirmeye hakkım vardır. Oylanan önergeyi tekrar meclise getireceğim. 5 şubat ayında reddedilen bu önergeyi tekrar meclis gündemine getireceğim. Bu süre içerisinde fikir değişir mi bilmiyorum. Eğer ki tekrar reddedilirse hukuksal prosedürler başlıyor. Hukuksal noktadaki haklarımızı kullanacağız. İmar komisyonuna gönderilmesi gereken bir önerge imarla ilgili olması sebebiyle meclis AK Parti grubu CHP grubu ve bağımsızlar reddettikleri için kanuna karşı gelinmiştir. Burada bir yanlışlık olduğu gibi planın reddi konusunda da 5 günlük bir süre içerisinde belediye başkanına verilen bir itiraz hakkım var. Bu itiraz hakkımı belediye başkanı olarak kullanacağım. Bir ay sonra mecliste bu önerge tekrar görüşülecek" diye konuştu.

Belediye meclisine yapılan itirazlarla ilgili sürenin 17 Ocak'ta dolmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ergün, "Burada da usulsüzlük var. İmar komisyonuna gönderilen mazbata kararının da görüşülmemesi bir usulsüzlüktür. İtirazların durumu şu anda kararlaştırılmadı. Bu plan kesinleşmeden 5 Şubat ikinci defa plan reddi olduğu sürece Cumhuriyet Mahallesi, Hafsa Sultan Mahallesi ve Yeni Mahalle'nin imar planını yapmakta sıkıntı oluyor. Bunlara da bizim sunmuş olduğumuz örnek çalışmalar gündemden düşme noktasına gelecektir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Yeni Revizyon ve İmar Planına İptal Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement