Manisa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplandı - Son Dakika
Yerel

Manisa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplandı

Manisa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplandı

Manisa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp başkanlığında toplandı.

12.04.2013 18:27

Manisa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp başkanlığında toplandı.

Valilik Brifing Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp'in yanı sıra, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Lojistik Şube Müdürü Bakım Yarbay Ali Reha Uçku, Belediye İtfaiye Müdürü Ali Gül, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Mesut Kandemir, İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürü Kudret Dikmen, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ufuk Sevgin, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ali Osman Başlı, Orman ve Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü Spil Milli Parklar Müdürü Mustafa Kandırmış, Manisa Orman İşletme Müdür Yardımcısı Süleyman Demir ile diğer ilgililer katıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları Önleme Şube Müdürü Ali Osman Başlı ve Manisa Orman İşletme Müdür Yardımcısı Süleyman Demir komisyon üyelerini bilgilendirdi. Orman yangınlarına karşı vatandaşların gösterdiği hassasiyet ve yangın söndürmede yaptıkları yardım nedeniyle teşekkür edildi.

Toplantıda alınan bazı kararlara göre; Orman Yangınlarının söndürülmesinde öncelikle Orman Bölge Müdürlüğü teknik elemanları ve orman yangın ekipleri görev yapacak. Bu yangın ekiplerinin yeterli olmaması durumunda öncelikle civar köylerdeki mükelleflerin yangına intikali sağlanacak, yeterli olmaması halinde DSİ, Karayolları, İl Özel İdaresi ve Belediyelere ait ekip ve araçların yangına intikali ile bu da yeterli olmadığı takdirde, Askeri birliklerden yardım talep edilecek. Köy muhtarları kendilerine teslim edilen yangın söndürme malzemelerinin korunmasından sorumlu olacaklar ve kullanılmasını sağlayacaklar. Kasten çıkarılabilecek orman yangınlarının önlenebilmesi için istihbarat çalışmaları arttırılacak. İstihbarat kuruluşları bu konuda Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde olacaklar. Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri ve diğer kamu çalışanları görevleri sırasında gördükleri veya kendilerine vatandaşlar tarafından duyurulan orman yangını ihbarlarını süratle en yakın orman teşkilatına ya da ALO 177'ye bildirecekler. Köy-kasaba ya da beldelerde yeni tesis edilecek su depolarından itfaiye araçlarının faydalanabilmeleri için uygun vana bırakılacak. Anız yakılmasının faydalı olmadığı, aksine zararlı olduğu Gıda Tarım Hayvancılık II ve İlçe Müdürlükleri tarafından vatandaşlara anlatılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce orman yangınları hakkında Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği halinde okullarda eğitim verilecek. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement