Manisa'dan İzmir'e personel ve öğrenci taşımacılığı yapan J plakalı servis araçlarına İzmir'de ceza kesilerek 60 gün trafikten men edilmesi tepkiye neden oldu. İki şehir arasında karşılıklı olarak 500'e yakın servis aracının taşımacılık yaptığını kaydeden Manisa Şoförler Odası Başkan Vekili Salih Kaarağaç bu soruna köklü bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.
Manisa Şoförler Odası Başkan Vekili Salih Karaağaç, "Ahmet Aydoğan arkadaşımız buradan aracıyla İzmir'e servis taşımacılığı yapıyor. 45 plakayla aracında D2 belgesi var. D2 belgeli aracıyla Bornova'ya girişte sivil bir ekip bu arkadaşımızın aracını Altındağ'a kadar takip ediyor. Altındağ'da yolcuyu indiriyor, ikinci bir durakta durduğu anda aracı durdurup işlem yapıyorlar. Ek 2, Ek 3 maddesinden işlem yapıyorlar. Aracı korsan taşımacılığa sokuyorlar. Diyor ki sen iki nokta arasında servis taşımacılığı yapabilirsin. Bu özellikle 45 plakalı araçlara oluyor. Bu arkadaşımızın aracı 60 gün kapanıyor ve 2 bin 180 TL ceza yiyor. Onun yanında 2 tane daha aracımız kapandı dün akşam. Bununla ilgili sıkıntılarımız büyük" dedi.
İzmir'de servisçiler odası ile görüşmelerinde Valiyle görüştüklerini ve kendilerine emniyet müdüründen randevu alarak görüşmelerini sağladıklarını anlatan Karaağaç, "Bu sıkıntıları anlattık. Manisa'dan İzmir'e İzmir'den Manisa'ya hemen hemen 500'e yakın bir servis aracı geliyor. Personel ve öğrenci servis taşımacılığı yapan araçlarımız var. Bunlarla ilgili karayolu taşıma kanununda iller arasında servis taşımacılığı yapabilir diye bir madde olmadığından dolayı İzmir emniyeti de bu konuda ilgili belediye sınırlarına girdiğimiz andan itibaren oradan izin alma mecburiyetimiz var. Bu izini de alamadığımız için araçlarımız korsan taşımacılığa giriyor. O yüzden denetimlerde 60 gün kapanıyor 2 bin küsur cezası yeniyor. Burada mağdur olan Manisa esnafı diye düşünüyorum. Arkadaşımızın tek bir aracı var. Çoluk çocuğunu buradan geçindiriyor. Aracı dün kapandı 60 gün üstüne ceza yedi. Şunu söylüyorum bununla ilgili çalışmalarımız oldu. Bakanlığa kadar müracaatlarımız oldu. Burada kanayan bir yara var sırf Manisa'da değil bu. Bursa Yalova arasında, Kırıkkale Ankara arasında bu servis taşımacılığıyla ilgili sıkıntılar var çünkü iller arasında oluyor. Biz de şöyle bir yazışma yaptık: 'İki komşu iller arasında personel veya öğrenci servis taşımacılığı yapanlar için ek bir madde koyarak ilgili valilik veya Büyükşehir belediyesinden izin alınarak bu işlerin yapılabilmesi ve arkadaşların mağdur olmaması için' bu yüzden sıkıntılarımız büyük" şeklinde konuştu.
Servisçilerin, aynı şekilde İzmir plakalı araçların da Manisa'dan yolcu alarak İzmir'e gittiklerini ancak onların 35 plaka oldukları için herhangi bir işlem yapılmadığını sadece 45 plakaları bu işlemin yapıldığını söylediklerini kaydeden Karaağaç, "35 Plakalı araçlar İzmir'den Manisa'ya sadece tek bir noktaya getiriyor. Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Bize kesiliyor neden İzmir'e kesilmiyor demiyoruz. Burada kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Biz bu işe köklü bir çözüm bulunmasını istiyoruz. İzmir bu konuda bize yardımcı olmuyor. İzmir Servisçiler Odası bizden gerekli bilgiler istedi. İzmir Servisçiler Odasına buradaki öğrenci ve personel taşımacılığını bu iki kurumun anlaşarak ilgili belediyeler veya valilikler aracılığıyla izin alınarak bu işin yapılabilmesi." - MANİSA
Son Dakika › Yerel › Manisalı Servis Şoförlerinden İzmir Tepkisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?