Mardin'de Görme Engellilere "Gören Göz" Cihazı - Son Dakika
Yerel

Mardin'de Görme Engellilere "Gören Göz" Cihazı

Mardin\'de Görme Engellilere "Gören Göz" Cihazı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yürütülen, "Gören Göz" projesi kapsamında 90 görme engelliye gitmek istedikleri yere güvenli ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayan gören göz cihazı dağıtıldı.

09.06.2014 17:44

Mardin'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının birlikte yürüttüğü "Gören Göz" projesi kapsamında görme engellilere gitmek istedikleri yere güvenli ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayan cihaz dağıtıldı.

Navigasyon ve sesli komut özelliği sayesinde görme engellilerin hayatını kolaylaştırılacak "Gören Göz" adı verilen cihaz, Mardin'deki 90 görme engelliye törenle dağıtıldı.

Mardin Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Ali Ekrem Tuna, engellilerin hayatlarını sürdürürken karşılaştıkları engelleri aşmada herkesin yasal olarak ve ahlaken bir sorumluk taşıması gerektiğini söyledi.

Tuna, Türkiye'de bu kapsamda son yıllarda önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, "Bütün kurumlar engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderme konusunda büyük bir duyarlık göstermekte. Bunun bir örneğini de bugün yaşıyoruz. Kardeşlerimize gitmek zorunda oldukları noktalara en hızlı ve en doğru şekilde gitmelerini sağlayabilecek bir cihaz teslim edeceğiz" dedi.

Engellilerin ailelerine seslenen Tuna, "Bazı konularda hizmetler ağır yürüyebilir. Ailelerden beklentimiz bu konuda tüm kamu kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarını lütfen sonuna kadar zorlasınlar" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Peltek ise engelli bireyleri başkasının yardımına ihtiyaç duymadan istediği noktaya ulaşabilmesini çok önemsediklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında 19 ilde 5 bin kişiye ulaşılacağını kaydeden Peltek, şunları dile getirdi:

"Bu cihazın içindeki program Türk mühendisleri tarafından oluşturuldu ve test aşamasından geçti. Bu cihazla görme engelliler rahat bir şekilde istedikleri yere gidebilecekler. Bu cihaz görme engellilere hem göz hem de kulak olacak. Bu cihaza yüzde 70 ve üzeri görme engelli vatandaşlarımız bize başvurarak sahip olabilecekler."

Cihazın tanıtımını yapan uzman Ali Yağdıran ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan cihazlar için ücretsiz internet talebinde bulunduklarını belirterek, cihazlara ücretsiz internetin ilerleyen günlerde sağlanacağını kaydetti.

Tören sonunda 90 görme engelliye "Gören Göz" cihazı dağıtıldı.

Proje kapsamında Mardin'de 522 görme engelliye cihaz dağıtılacağı belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin'de Görme Engellilere 'Gören Göz' Cihazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement