Marmaris'in İlk Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Marmaris'in İlk Kültür Merkezi Açıldı

Marmaris\'in İlk Kültür Merkezi Açıldı

TÜRSAB tarafından Marmaris'te yaptırılan Armutalan Kültür ve Kongre Merkezi törenle açıldı.

03.02.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRSAB tarafından Marmaris'te yaptırılan Armutalan Kültür ve Kongre Merkezi törenle açıldı.

Armutalan Belediyesi tarafından tahsis edilen arazi üzerine inşa edilen merkezin açılışına Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü yaptığı konuşmada Armutalan Kültür ve Kongre Merkezi'nin ekonomik, turizmin çeşitlendirilmesi ve ülke tanımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Ünlü, "Armutalan ve Marmaris'e yakışan güzel bir eser kazandırdığımıza inanıyorum. Bu eserin bu bölgeye kazandırılmasında en büyük katkı TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'undur. TÜRSAB yönetimi ve Başaran Ulusoy'a katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu eserin Marmaris'e ve bölgemize ekonomik anlamda hem turizmin çeşitlenmesi anlamında hem de bölgemizin ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Armutalan Belediyesi olarak tüzel kişiliğimiz 31 Mart itibariyle sona ereceğini ifade eden Ünlü, görevde olduğu 10 yıla yakın süre içerisinde Armutalan ve bölgesine çalışmalar sonucunda büyük katkılar verdiklerini söyledi. Ünlü, "Bölgemizin ve beldemizin çağdaş yaşanılabilir seviyeye çıkarılması için gece gündüz demeden çalıştık. İlk göreve geldiğimiz günden bu yana daha yeşil bir Armutalan için çiçek serası oluşturduk. Çocuklarımız için oyun alanları, yeşil alanlarımızı seralarımızdan ürettiğimiz çiçeklerle gerçekleştirdik. Bölgemizde engelli kardeşlerimizin eğitim alabileceği ve çalışma imkanı bulabileceği Engelli Kafe'yi yaptık. Bu projelerde eşim Şennur Ünlü'nün katkıları ve destekleri çok büyüktür. Bu süre içerisinde yaptığımız çalışmalar halkımızın yaşantısını kolaylaştırmak ve burada yaşayan engelli kardeşlerimizi düşünerek yapılan çalışmalar ve bu düzenlemelerde engelli kardeşlerimiz ön planlama yaptık. Bu güzel eserlerin tek başına yaratılması mümkün değil. Bu başarı ekip ve birlikte çalışma işidir. 10 yıllık süre içerisinde belediye meclisi üyesi arkadaşlarımızın da büyük destekleri olmuştur. Emek ve çaba gösteren herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

"MARMARİS'TE TURİZM YEŞERECEK"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Marmaris'te bu tür eserlerle turizmin yeşereceğini söyledi. Ulusoy, "Başaran Ulusoy, "24 ay önce verdiğimiz sözü tuttuk. Çok amaçlı, çevreyle uyumlu, 970 metrekarelik alan üzerine kurulu, 3500 metre kapalı alanı olan, 660 kişilik konferans salonu olan, diğer salonlarıyla beraber bu güzel eseri Marmaris'e kazandırmış olduk. Bu eserin kazandırılmasında bana en büyük desteği veren meslektaşlarıma ve seyahat acentelerine teşekkür ediyorum. Bu eseri biz yaptık bitirdik. Bundan sonrası bize ait değil. Bundan sonrası size aittir. Siz etkinliklere ve konferanslara gelerek bu tesisin yaşamasına yön vereceksiniz. Tesisi TÜRSAB ve belediye iş birliğiyle yaptık ancak artık bu bölgenin malıdır. Ekmeğimiz ve itibarımız olan turizm Marmaris'te yeşerecek, yeşillenecek ve yaşayacak" dedi.

"BU ESER MİLLETİN SEVGİ VE ÖZVERİSİNİN ORTA ÜRÜNÜDÜR"

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Armutalan Kültür ve Kongre Merkezi'nin milletin sevgisinin ve özverisinin ortak ürünü olduğunu söyledi. Güvençer "Bu eser milletin sevgisinin, özverisinin, dayanışmasının ortak ürünüdür. Daha güçlü bir Türkiye için ortak bir yürüyüş içerisindeyiz. Bu mukaddes yürüyüşte atılan her adım bu yürüyüş için önemlidir. Bu adımlardan birinin coşkusunu paylaşmak için bir aradayız. Bu ortak gururu, coşkuyu paylaşmak sonuçları büyütecek bizleri hedefe çok daha yakınlaştıracaktır. Emek veren herkesi ve her kurumu yürekten kutluyorum" dedi.

MARMARİS'İN İLK KÜLTÜR MERKEZİ

Marmaris'in ilk kültür merkezi olma özelliğine sahip Armutalan Kültür ve Kongre Merkezinde, TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu da hizmet verecek. En üst katında modern bir kütüphane yer alan merkezde çok sayıda konferans salonu bulunuyor. Bin 544 metrekare genişliğindeki alanda inşa edilen merkez, 19 yıl sonra belediyeye devredilecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'in İlk Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement