Marmaris'te Spor Salonu Mühürlendi - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Spor Salonu Mühürlendi

Marmaris\'te Spor Salonu Mühürlendi

Muğla’nın Marmaris İlçesinde Tekvando sporu yapılan bir spor salonu fiziki şartlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle mahkeme kararı ile mühürlendi.

17.09.2014 12:38

Muğla'nın Marmaris İlçesinde Tekvando sporu yapılan bir spor salonu fiziki şartlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle mahkeme kararı ile mühürlendi.

Edinilen bilgiye göre; İlçeye bağlı Çıldır Mahallesi 103. sokakta bulunan ve Tekvando sporcusu yetiştiren merkez mühürlendi. Daha önce başka bir isimle işletilen ve ağırlıklı olarak tekvando sporunun yapıldığı salonun, fiziki yetersizlik gerekçesiyle kapatıldığı öğrenildi.İşletme sahibi Yadigar Aydemir, salonun mühürlenmesine "Yasal değil" diyerek tepki gösterdi. Gençlik Spor İlçe Müdürü Ahmet Kocabıyık ise "Spor merkezi mahkeme kararı ile mühürlendi" açıklamasında bulundu.

Türkiye Tekvando Federasyonu 2 yıl önce gerçekleştirdiği denetimde, tesisin tekvando sporu yapmak için fiziki şartların uygun olmadığına karar verdi. Ancak salon sahibi Ümit Aydemir, çıkan karara itiraz ederek salonu eşi Yadigar Aydemir üzerine geçirdi. Tesisin ismi devir nedeniyle değiştirilerek Marmaris Spor Merkezi oldu. 2 yıl süren dava sonunda mahkeme spor salonunun kapatılmasına hükmetti. Mahkeme kararı Yadigar Aydemir'e tebliğ edilerek yasal sürenin dolmasının ardından Marmaris Belediyesi Zabıta ekipleri iş yerine gelerek mühürleme işlemini gerçekleştirdi. Mühürleme işlemi sırasında İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Kocabıyık da hazır bulundu.

Salon antrenörü Yadigar Aydemir, yapılan işlemin yanlış olduğunu savunarak, "Burada çok büyük bir yanlışlık yapılıyor. Aslında mahkeme kararıyla salonun ilk ismi olan Sayokan Spor kulübünün tesisi mühürleniyor. Ancak biz 2013 yılında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yeni bir tesisi açmak için başvurumuzu yaptık ve Marmaris Spor Merkezi adı altında salonumuzu faaliyete geçirdik. Tesisin mühürlenmesi yanlıştır" dedi.

Salonun eski sahibi Ümit Aydemir ise Soyakan spor tesisinin kapatılarak yerine Marmaris Spor Merkezi olduğunu ilgili kurumlara bildirmelerine rağmen tesisin mühürlendiğini ileri sürdü.

Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Kocabıyık ise tesisin mühürlenmesiyle ilgili şunları söyledi: "Bu tesise 12 yıldan bu yana belediyeden ruhsat alınamadı. Daha sonra başvuru yapıldı, biz de Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak salona gelip inceleme yaptık. Özel Beden Eğitimi ve Spor tesisleri yönetmeliğine göre fiziki şartların uygun olmadığı kararı verildi. İşletme sahibine düzeltmesi için süre verdik ancak bir gelişme olmadığından mahkeme kararıyla kapatılmasına karar verildi" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Spor Salonu Mühürlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement