Marmaris'teki Toplu Balık Ölümü - Son Dakika
Yerel

Marmaris'teki Toplu Balık Ölümü

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki toplu balık ölümlerinin, su seviyesinin düşmesi ve oksijen azlığından kaynaklandığı bildirildi.

26.08.2015 17:51

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki toplu balık ölümlerinin, su seviyesinin düşmesi ve oksijen azlığından kaynaklandığı bildirildi.

Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kemeraltı Mahallesi'nde denize dökülen ve halk arasında "azmak" olarak bilinen derelerden birinde geçen ay balık ölümleri yaşandığını anımsattı.

Ölümlerin nedeninin belirlenmesi için birçok kuruma başvurduklarını belirten Kutengin, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerince bölgeden numuneler alınarak incelendiğini söyledi.

Kutengin, inceme sonucunun kendilerine yazıyla bildirildiğini ifade ederek, "Yazıya göre, balık ölümlerinin nedeni su seviyesinin düşmesi ve oksijen azlığı olarak belirtilmiş" dedi.

Yazıda su örneği alındığı kaydedilen noktalarda su olmadığını savunan Kutengin, şöyle konuştu:

"Balık ölümlerine ilişkin yazı üzerine dernek olarak tüm azmakları tekrar gezdik ve numune alındığı belirtilen noktaların balık ölümlerinin olduğu bölgeyle ilgisi olmadığı gördük. Ayrıca yapıldığı belirtilen analiz raporunu da ilgili kurumdan talep edeceğiz. Su numunelerinin balık ölümlerinin yaşandığı yerlerden alınması gerekirdi."

İlçe merkezindeki bir derede 20 Temmuz'da çok sayıda balık ölmüş ve ölümlerin dere suyunun kirliliğinden kaynaklandığı iddia edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Marmaris'teki Toplu Balık Ölümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement