Medya Kongresi'ne Katılan Öğrenciler'den Vali Savaş'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Medya Kongresi'ne Katılan Öğrenciler'den Vali Savaş'a Ziyaret

Medya Kongresi\'ne Katılan Öğrenciler\'den Vali Savaş\'a Ziyaret

Türkiye'de ilk kez 4-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen 1.Ulusal Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne Demirci'den katılan delege çocuk öğrenciler Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.
kez 4-15 Kasım 2013 tarihinde...

09.12.2013 17:54

Türkiye'de ilk kez 4-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen 1.Ulusal Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne Demirci'den katılan delege çocuk öğrenciler Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'ı ziyaret etti.

kez 4-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen 1.Ulusal Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne Demirci'den katılan delege çocuk öğrenciler, Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç, Öğretim Görevlileri Şaban Çetin, Gülşen Altıntaş, Yrd. Doç. Dr. Öykü Özü Cengiz, 75.Yıl İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Süheyla Çoşar ile birlikte Vali Abdurrahman Savaş'ı makamında ziyaret etti. Demirci Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bakaç, Manisa'yı temsilen seçilen 11 çocuk delegenin çocukların medyanın olumsuz etkilerinden korunması ve olumlu etkilerinden yararlanmasına yönelik, çocuk ve medya sorunlarının tespiti ve çözüm yolları konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Savaş'a bilgi verdi. Bakaç, "Amaç, medyanın etkilerini hem olumlu hem de olumsuz yönleriyle çocukları tanıştırma, olumsuz yönleri varsa bunları çeşitli projelerle farkındalık yaratmak ve bunların birbirlerine aktarılmasını sağlamak. Bu çalışma geçtiğimiz şubat ayında elektronik posta ile Çocuk Vakfı'ndan geldi. Bünyelerinde iletişim fakülteleri olan fakültelerini ilgilendiriyordu. Üniversitemizin iletişim fakültesi yoktu. Eğitim Fakültemiz olduğu için biz bu işe el attık. Nisan ayında öncelikle bu çalışmayı planladık. Ardından Demirci ilçemizde bir panel düzenledik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle irtibata geçtik, okullarımıza yazılar yazdık. Tek geri dönüşü 75.Yıl İlköğretim Okulu yaptı. Aslında biz de bunun böyle olmasını istiyorduk. Nedeni de, Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin Beyle bir telefon görüşmemde 'özellikle köy çocuklarını bu çalışmaya alabilirsek çok iyi olacak' dedi. 75.Yıl İlköğretim Okulu da tamamen köylerden taşımalı eğitimle gelen çocuklarımızdı. Bu çocuklarımızın hepsi yaz olunca köylerde çiftçi anne babalarıyla çalışıyorlardı. Böyle bir şeyi duyunca bize destek verdiler. Haftada 2 gün fakültemize geldiler ve hocalarımızın himayelerinde bu konularda yetiştiler, sunumlar, kısa film, posterler hazırladılar. Çocuklarımızın anne babalarına da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Çocuk Vakfı'nın işbirliğiyle düzenlenen 1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne Demirci 75.Yıl İlköğretim Okulundan medya alanında seçilen 11 çocuk delege öğrencinin katıldığı kongre hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Şaban Çetin de; "Kongre 2 bölümden oluşuyordu. Biri yetişkinler Kongresi, diğeri Çocuk Kongresi. Çocuk Kongresi olarak Türkiye çapında 116 çocuk seçildi. Bunların 11'i Demirci'den. Biz Eğitim Fakültesi Dekanlığı olarak çocukların seçimine yardımcı olduk. Birinci aşamada Medya Okuryazarlığı ile ilgili bir ekip kurduk. Hocalarımız da bu ekibin içerisindeydi. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlerine, hocalarına ve ilköğretim okullarında tarih ve edebiyat dersi veren hocalarımıza, medyanın çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerinin ne olduğunu tanıtmak, bilinçlendirmek amacıyla mayıs ayında 'Çocuk ve Medya' paneli düzenledik. Daha sonra Öğretim Görevlisi Gülşen Altıntaş, Yrd. Doç. Dr. Öykü Özü Cengiz, Mustafa Tunç ile birlikte 'Çocuk ve Medya' Çalıştayı gerçekleştirdik. Seçilen çocuklarımızı Fakülte olarak, haziran ayı boyunca resim, karikatür, fotoğraf, yazılı sunum, kısa film konularında eğittik. Eğitim sonunda 21 çocuğun hazırladığı 2 kısa film, 3 yazılı sunum, 5 poster, 5 karikatür ve çocukların gözüyle medyanın olumlu ve olumsuz etkilerini ifade eden toplam 23 ürünü diğer Kongreye gönderdik" dedi.

75.Yıl İlköğretim Okulu'dan seçilen 11 çocuk delege öğrencinin hazırladığı etkinlikleri, görsel ve sözel olarak Manisa genelinde daha geniş kitlelere yaymak amacıyla diğer kurumlarla da işbirliği yaparak çalışmalara devam edileceği ifade edildi.

Vali Abdurrahman Savaş, "1.Ulusal Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi"ne katılan çocukların yüzde 10'unun Manisa'dan çıkmış olmasının önemli olduğunu vurgulayarak "Özellikle sizleri, çocuklarımızı tebrik ediyorum. Medya, günümüzde teknolojinin hemen hemen her alanı aynı riski içeriyor. Hayatın vazgeçilmez bir parçası iken, aynı zamanda hayatı zehir eden ve vaktimizin çoğunu aldığı gibi, birtakım yanlış yönelimlere sevk etme riskini barındıran hususlar içeriyor. Çocuklarımızın o alanda bilinç sahibi olması, çevrelerini bu alanda aydınlatıcı birer aktör haline gelmeleri, ışık saçan bu konunun kongresine katılmış uzman kişileri olmaları önemli" dedi.

Vali Savaş, Demirci'de çalışmalarına devam eden delege çocuk öğrencilere bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medya Kongresi'ne Katılan Öğrenciler'den Vali Savaş'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement