Medya Okuryazarlığı Dersinde 'Online' Dönem - Son Dakika
Yerel

Medya Okuryazarlığı Dersinde 'Online' Dönem

Medya Okuryazarlığı Dersinde \'Online\' Dönem

ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Çakır, medya okuryazarlığı dersi öğretmenlerine ve öğrencilerine eğitim vermek için web sitesi kurulduğunu söyledi.

12.03.2014 15:20  Güncelleme: 15:18

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, medya okuryazarlığı dersi öğretmenlerine ve öğrencilerine, online eğitim vermek için web sitesi kurulduğunu söyledi.

Dekanlık binasında basın açıklaması düzenleyen ERÜ İletişim Fakültesi dekanı Prof Dr. Hamza Çakır, fakültelerinin yürüttüğü proje hakkında bilgiler verdi. Çakır, "Yürütücüsü olduğumuz AB projesi, medya okuryazarlığı dersini veren öğretmenlere medya okuryazarlığı alanında kendilerini geliştirebilecekleri, kendi uygulamalarını ve yenilikleri paylaşabilecekleri, sorunlara çözüm veya metaryal arayabilecekleri bir mesleki gelişim ve eğitim hizmeti sunuyor. Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci mesleki eğitim Programı çerçevesinde yürütülen Medi@Ware Projesi temel olarak medya okuryazarlığı eğitimini veren öğretmenlere yönelik olsa da medya okuryazarlığı eğitimi ile ilişkili tüm bireylere hitap ediyor ve eğitim olanaklarını güçlendirmeye çalışıyor" dedi.

Proje ile öğretmenlere ve öğrencilere kolaylık sağlanacağının altını çizen Çakır, "Mesleki eğitime süreklilik ve yenilenme perspektifi ile odaklanan proje, hizmet içi eğitim uygulamalarının kısıtlıklarını aşarak bireyleri eğitim faaliyetlerinin içerisine çekebilmeyi, böylelikle fırsat eşitliği yaratmayı planlıyor. Yeni unsurları içeren eğitim ortamında klasik eğitimle e-eğitimi birleştiren Medi@Ware'in sanal öğrenme ortamı, kullanıcı dostu yapıda ve gelişen teknolojiler ile uyumlu. Avrupa Medya Okuryazarlığı Merkezi Projesi'nin temel yaklaşımını dikkate alarak geliştirilen projenin sunduğu olanaklara http://mediaware.erciyes.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor. Etkileşimli eğitim üniteleri, veritabanları, makaleler, online sınav, bilgi ve deneyim iletişimi üniteleri ile Medi@Ware Projesi, medya okuryazarlığı alanında karşılaştığımız sorunların çözümüne, eğiticilerin eğitimi bağlamında önemli katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Medya Okuryazarlığı Dersinde 'Online' Dönem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement