Mehmet Akif Ersoy Başiskele'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy Başiskele'de Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Başiskele\'de Anıldı

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 92.yıl dönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Başiskele anıldı.

13.03.2013 10:41

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 92. yıl dönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Başiskele anıldı.

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı Başiskele Belediyesi Kullar Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Anma programına Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz adına Başkan Yardımcısı Köksal Ayabakan, Meclis Üyesi Birol Koyuncuoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztrak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gazi Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Şube Müdürleri, İlçe Müftüsü İsa Aktaş, daire müdürleri, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Mehmet Akif Ersoy'un Milletini ve dinini seven, insanlara karşı merhametli bir mizaca sahip, şair tabiatının heyecanlarıyla dalgalanan, edebi bakımdan kıymetli şiirlerin sahibi olan çok değerli bir Türk Şairi olduğu slaytlar eşliğinde anlatıldı

Öğrenciler tarafından Başiskele Belediyesi Kullar Kültür Merkezinde okunan şiirlerin yanı sıra drama gösterileri yapılarak Mehmet Afif Ersoy temsili olarak canlandırıldı. "Akif İstiklal Marşını Yazıyor" adlı oyun izleyicilerden büyük alkış aldı. İstiklal Marşı Oratoryosu ve Kahramanlık Türkülerin seslendirildiği programda Çanakkale Şehitleri 'de unutulmadı, şiirlerle anıldı.

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçe içinde ilk, orta ve lise düzeyinde öğrencilere yönelik düzenlediği İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri program sonunda verildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy Başiskele'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement