Mehmet'in Ailesi Diyarbakır Barosundan Yardım İstedi - Son Dakika
Yerel

Mehmet'in Ailesi Diyarbakır Barosundan Yardım İstedi

Mehmet\'in Ailesi Diyarbakır Barosundan Yardım İstedi

Silvan'da düzenlenen izinsiz gösteride yaralanan Mehmet Ezer'in ailesi Diyarbakır Barosundan hukuki yardım istedi.

27.03.2014 18:48

BDP tarafından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde düzenlenen seçim mitingi sonrası çıkan olaylar sonrasında başına gaz fişeği isabet ederek ağır yaralanan 10 yaşındaki Mehmet Gezer'in babası Murat Gezer, gaz fişeklerinin kendilerinde olduğunu belirterek Diyarbakır Barosu'ndan yardım istedi.

Baba Gezer, başından ağır yaralanan oğlunun tedavisinin halen Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde sürdüğünü ve hayati tehlikesinin sürdüğünü belirterek Diyarbakır Barosu'na başvurdu.

Olay sonrasında ve olay yerinde bulunan bazı kişilerin, kardeşinin yaralanmasına sebep olan gaz fişeğini alarak kendilerine teslim ettiğini belirten ağabey Gezer, "Bizler de hem kardeşimin tedavi süreci ile ilgilendiğimiz hem de bu delilin karartılmasından şüphe duyduğumuz için henüz savcılığa teslim edemedik. Gaz fişeği kovanı şuanda bizlerde bulunmaktadır. Bu konuda Baronuzdan hukuksal sürecin takip edilmesi konusunda bizlere yardımcı olmasını talep etmekteyiz" dedi.
Ailenin başvurusu üzerine Diyarbakır Baro Başkanlığı da cumhuriyet savcılığına başvurdu. Baro başkanlığı, Mehmet Ezer'in ağabeyinin kendilerine başvurduğunu belirterek, "Kardeşinin yaralanmasına neden olduğu iddia edilen ve üzerinde kan izleri bulunan bir adet gaz fişeği kapsülünün, kardeşinin yaralandığı yerde bulunan kişiler tarafından alınarak kendilerine teslim edildiğini ve gaz fişeği kapsülünün şu anda yanında bulunduğunu söylemiştir. Gaz fişeği kapsülü üzerinde gözle yaptığımız inceleme sonucunda, söz konusu kapsülün üzerinde kan izleri tarafımızca tespit edilmiş ve fotoğraflanmıştır" ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır Barosu, savcılığa verdiği dilekçesinde, 'olayın vahameti ve aciliyeti gözetilerek, ayrıca yaralanan Mehmet Ezer'in halen Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisinin sürdürülmesi de gözetildiğinde, mağdurdan alınacak kan örnekleriyle birlikte gaz fişeği kapsülü üzerinde gerekli kriminal incelemenin yapılması için Adli Tıp Kurumu'na, ayrıca bağımsız ve tarafsız kurum ve kuruluşlara gönderilmesini' istedi.

MEHMET'TEN İYİ HABER

Öte yandan Mehmet Ezer'in durumunun iyiye gittiği öğrenildi. BDP'nin Silvan ilçesinde yapılan mitinginin ardından çıkan olaylarda yaralanan Mehmet Ezer'in, 2 gündür Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavisine devam ediliyor. Yoğun bakımda tutulan Ezer'in sağlık durumunun iyiye gittiğini belirten hastane yetkilileri, şuurunun yerinde olduğunu ifade etti.
Ezer'in hayati tehlikesinin olmadığı belirtilirken, olayla ilgili görevlendirilen müfettişlerin incelemelerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Mehmet'in Ailesi Diyarbakır Barosundan Yardım İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement