Memur-Sen'den Yeni Kazanımlar - Son Dakika
Yerel

Memur-Sen'den Yeni Kazanımlar

Memur-Sen\'den Yeni Kazanımlar

Manisa Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu Memur-Sen tarafından Toplu sözleşme ve Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında masaya getirilen 6 konunun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildiğini söyledi.

08.07.2014 14:52

Manisa Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu Memur-Sen tarafından Toplu sözleşme ve Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında masaya getirilen 6 konunun TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildiğini söyledi. Konfederasyon olarak değişim ve dönüşüm adına, insanlığın, kamu görevlilerinin daha huzurlu, daha müreffeh, daha özgür yaşaması için atılması gereken adımlarla ilgili projeler geliştirdiklerini ve bunları talebe dönüştürerek çözüm makamlarıyla paylaştıklarının altını çizen Sofuoğlu, bu çabaların sonucu olarak 2013 yılının, mazlumların yarasını sarma, özgürlük isteyen milyonların sesi olma, başörtüsü yasağının kalkmasında öncülük etme, kamu görevlilerinin ekmek ve emeğinin geleceğini garanti altına alma bakımından başarı ve kazanımlarla dolu bir yıl olarak tarihe geçtiğini kaydetti. Sofuoğlu, Memur-Sen'in çabalarıyla Torba yasaya eklenen yeni maddeleri şöyle sıraladı:

"Aday memurlar herhangi bir disiplin cezası alınca, memurluktan atılıyordu. 657'de yer alan bu düzenlemeyi, Anayasa Mahkemesi iptal etmişti. Komisyonda, 657'deki bu madde için yeni önerge verildi. Yeni düzenlemeye göre, uyarma ve kınama cezası verilince aday memur, memurluktan atılmayacak. 4046 sayılı Kanunda yer alan hüküm gereğince, özelleştirilen kurumlardaki üst yöneticiler Araştırmacı olarak atanmaktadır. Bunların kariyerlerine uygun olarak, mühendis veya mimar gibi unvanlara atanabilmesi için yeni önerge verildi ve bu önerge kabul edildi. Ayrıca yine 4046 sayılı Kanuna eklenen geçici madde uyarınca, bu düzenleme şuan çalışmakta olan araştırmacılar için de uygulanacaktır. Bunlardan 30 gün içinde başvuranlar, bu haktan yararlanacaktır. İş yoğunluğu fazla olan mahkemelerdeki memur ve sözleşmeli personele ayda 50 saati geçmemek üzere fazla mesai ücreti verilecektir. Her bir personel için verilebilecek yıllık mesai ücreti yılda 300 saati aşamayacaktır. Bütçe Kanununda belirtilen fazla çalışma ücretinin 3 katı ödeme yapılacaktır. Sümer Holding'te çalışan sözleşmeli personelin aylık ödemelerinden işsizlik sigortası primi kesiliyordu. Yapılan düzenleme ile bu konuda düzenlemeye gidilmiştir. 1966 yılında yürürlüğe konulan ve Nöbetçi memurluğu düzenleyen 711 sayılı Kanun yürürlükten kaldırıldı." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Memur-Sen'den Yeni Kazanımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement