Memur Sen Eğitim Bir-Sen Çorum İl Başkanı Başbekleyen Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Memur Sen Eğitim Bir-Sen Çorum İl Başkanı Başbekleyen Açıklaması

Memur Sen Eğitim Bir Sen Çorum İl Başkanı Mustafa Başbekleyen, eğitim çalışanlarının 2011 yılında çözüm beklediği bazı sorunların çözüme kavuştuğunu bildirdi.

02.01.2012 18:40

Memur Sen Eğitim Bir Sen Çorum İl Başkanı Mustafa Başbekleyen, eğitim çalışanlarının 2011 yılında çözüm beklediği bazı sorunların çözüme kavuştuğunu bildirdi.

Başbekleyen, yaptığı açıklamada Eğitim Bir-Sen'in çabaları ile 70 bin sözleşmeli öğretmene kadro verildiğini belirtti.

Eğitim çalışanlarının 2011 yılında çözüm beklediği bazı sorunlarının çözüme kavuştuğunu belirten Başbekleyen, "Eğitim Bir-Sen olarak eğitim çalışanlarının mali ve sosyal hakları açısından sonuç aldığımız hususlar vardır. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının çarpıklığından hareketle 2006 yılından beri mücadelesini yürüterek 70 bin sözleşmeli öğretmeni kadroya kavuşturmamız şüphesiz en önemli konuların başında gelmektedir. Ayrıca 6111 sayılı Torba Yasa olarak adlandırılan düzenleme ile doğum öncesi ve doğum sonrası izinler ile süt izni saatlerinde, hastalık ve refakat izinlerinde, aylıksız izin sürelerinde memurun lehine düzenlemeler yapılması, il dışına izinsiz çıkma yasağının kaldırılması gibi birçok önemli konuda kazanımlar sağlanmıştır."

Başbekliyen ayrıca, 2012 yılına devredilen sorunların çözülmesi gerektiğini dile getirerek, "Kamuda çalışan 2,5 milyon memur içinde maaş skalasında en düşük konuma düşürülmüş olan öğretmenlerimiz iyileştirme bekliyor. Hükümet, öğretmenlerimizin yaşanabilir ücret almalarını sağlamalı, hak ettikleri sosyal statüye kavuşmalarının zeminini hazırlamalıdır. Ülkemizin demokratikleşmesinin önündeki en temel sorunlardan biri, kamusal alandaki başörtüsü yasağının varlığıdır. 2012 yılında, sosyal hayatın hiçbir alanında yasak olmayacak şekilde başörtüsü yasağının ortadan kaldırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Memur Sen Eğitim Bir-Sen Çorum İl Başkanı Başbekleyen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement