Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe'nin, Adana'nın turizm potansiyelinin canlandırılması için önerdiği, "Adana Tanıtım A.Ş. kurulmalı" önerisine sektör temsilcilerinden önemli bir destek geldi. Adana Ticaret Odası (ATO) Meclisi ve Turizm Meslek Komitesi üyesi Ayhan Şirin, çok değerli tarih ve kültür hazinelerine sahip olan Adana'nın tanıtım eksikliği nedeniyle turizmden istediği payı alamadığına dikkat çekerek, Adana Tanıtım A.Ş.'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.
ATO Meclisi'nde bir sunum yapan Ayhan Şirin, Adana'nın turizmde hak ettiği yere gelebilmesi için yapılması gerekenleri anlattı. "Bacasız sanayi" olarak tanımlanan turizm sektörünün işsizliğin azalmasına katkı sağladığı gibi 44 yan sektörü de besleyerek ekonomiyi canlandırdığını kaydeden Ayhan Şirin, "Turizm aynı zamanda kültürlerin kaynaşmasına ve çevre bilincinin artmasına da katkıda bulunuyor" dedi.
Bu artılarına rağmen Adana'nın yıllardır turizmden istediği payı alamadığını, dünyada ve Türkiye'de birçok kentin yıllar öncesinden çalışmalara başlayıp markalaşırken Adana'nın geç kaldığını anlatan Şirin, "Artık neden bu durumda olduğumuz tartışmalarını bir kenara bırakıp neler yapmamız gerektiğini tartışmalıyız. Kentimizi yaşanılır kılmak, vatandaşın refah düzeyini arttırmak istiyorsak, Adana'yı cazibe merkezi haline getirmeyiz" diye konuştu.
"DEĞERLİ HAZİNELERE SAHİBİZ"
Yöreye turist çekmek için Adana ve Kilikya destinasyonunu sağlamak gerektiğini ifade eden ATO Meclis Üyesi Ayhan Şirin şunları söyledi:
"Elimizde Türkiye'nin en büyük alana sahip Efes'ii Anavarza, ortaçağ şövalye şatolarını andıran Yılankale, Sultanahmet'i aratmayan Sabancı Merkez Cami, dünyanın ikinci Türkiye'nin ise en yüksek saat kulesi olan Büyüksaat, dünyanın en eski yaşayan köprüsü olan Taşköprü, Tepebağ Höyüğü var. Bu eserler Adana için pazarlanacak turizm hazineleridir"
Adana'ya can verecek, yöre halkına heyecan katacak projelere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Şirin, Doğu Akdeniz'in en büyük hayvanat bahçesinin "Adanaland" adıyla Adana'ya kurulabileceğini, Baraj Gölü'nün ortasına Dubai gibi gökdelenler ve teleferik yapılabileceğini, Ali Münif Caddesi ve çevresinin tarihi, kültür yolu olarak mitolojik görsellerle donatılıp ilgi çekici hale getirilebileceğini söyledi.
KEBAP-ŞALGAM FESTİVALİ
Son birkaç yıldır, Adana'da Aralık ayının ikinci Pazar gününde kendiliğinden gelişen "Rakı Günü"nün, Almanların "Bira Şenliği" ya da Meksikalıların "Tekila Bayramı" gibi kutlanabileceğini öneren Şirin, "Kebap-Şalgam Festivali yapılabilir. Rakı günü de bu festivalde bir gün olarak sürdürülebilir" dedi.
Çukurova Havalimanı'nın bir an önce bitirilmesi gerektiğini bildiren Şirin, otogarın taşınması yolundaki girişimleri ise gereksiz bulduğunu anlattı. Şirin, "Otogarın yeri Adana için çok uygun. Taşınmasına gerek yok. Sadece yeni bir düzenleme ve bakıma ihtiyacı var" diye konuştu. Şirin bu konuda Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimler yapılabileceğini de kaydetti.
Ayhan Şirin, sözlerini ATO Başkanı Atilla Menevşe'nin "Adana Turizm A.Ş. kurulmalı" önerisini destekleyerek sürdürdü. Şirin, "Fuarlarda, Adana'nın sahip olduğu tarihi, doğal ve turistik potansiyeli bir bütün olarak tanıtmak için ATO öncülüğünde, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Adana Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve belediyelerin katılımıyla kurulacak Adana Tanıtım A.Ş. bir an önce hayata geçirilmelidir" diye konuştu. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Menevşe'nin Önerisine Turizmcilerden Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?