Meram'a İki Yeni Spor Tesisi - Son Dakika
Yerel

Meram'a İki Yeni Spor Tesisi

Meram\'a İki Yeni Spor Tesisi

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından 2 mahallede yapımı tamamlanan 2 yeni spor salonunun açılışı gerçekleşti.

08.11.2012 14:08

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından 2 mahallede yapımı tamamlanan 2 yeni spor salonunun açılışı gerçekleşti.

Paralimpik Olimpiyatlarında dünya ve paralimpik rekoru kırarak şampiyon olan Meram Belediyesporlu halterci Nazmiye Muslu'nun adı verilen salonda yapılan açılış törenine Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, AK Parti Konya Başkan Vekili Serpil Yakut, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milli halterciler Nazmiye Muslu ve Yasemin Ceylan ile çok sayıda davetli katıldı. Spor tesisine adı verilen milli halterci Nazmiye Muslu törende yaptığı konuşmada, bu tesislerden olimpiyat şampiyonlarının çıkmasını beklediklerini söyleyerek, "Çünkü bu tesis bizlere yapıldı. Buradan hocalarımızla birlikte daha hırslı, daha güzel idmanlar yapıp gerek olimpiyatlarda, gerek Avrupa ve Dünya şampiyonalarında Türk Bayrağımızı dalgalandırmalarını temenni ediyorum" dedi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, belediye olarak sadece fiziki belediyecilik anlamında değil, sosyal, sportif ve kültürel belediyecilik anlamında da bir numara olma yolunda ilerlediklerini ifade ederek, "Bizleri yurt dışında temsil eden, bayrağımızı göndere çektiren ve İstiklal Marşımızın okunmasını sağlayan sporcularımıza saygının bir göstergesi olarak, bu spora destek olarak yapmış olduğumuz tesislere o kıymetli kardeşlerimizin isimlerini verdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de onların başarılarıyla övünmeye, gurur duymaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Bu sporcuların almış oldukları başarılardan gurur duyduklarını kaydeden Kalaycı, "Belediye spor kulübümüzün yaklaşık 800 civarında sporcusu var. Sporcularımızın tekvandoda, jimnastikte ve engelli halterde almış oldukları başarılar göğsümüzü kabartıyor. Burası kulübümüzde yetişen sporcularımızın jimnastikte, tekvandoda ve diğer alanlarda çalışacak olan arkadaşlarımızın rahatlıkla spor yapabilecekleri bir tesis haline getirildi. Bununla birlikte Karadiğin'deki spor tesisimize de üçüncülüğü çok az bir farkla kaçıran Yasemin Ceylan kardeşimizin ismini verdik. İkisinin de açılışını burada gerçekleştiriyoruz. Belediye olarak spora desteğimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ladikli Mahallesi'ndeki Nazmiye Muslu ve Karadiğin Mahallesi'ndeki Yasemin Ceylan Spor Tesisleri'nin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meram'a İki Yeni Spor Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement