Makine Mühendisleri, Eczacı, Diş Hekimi, Veteriner Hekimler, Kimya Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri ve Maden Mühendisleri Mersin şubeleri tek çatı altında birleşerek Mersin Akademik Odalar Birliği'ni (MAKOB) kurdu. MAKOB'un ilk 6 aylık sekretaryalığını Makine Mühendisleri Odası üstlendi.
Bugün Makine Mühendisleri Odası'nda MAKOB'un tanıtım toplantısı yapıldı. Burada odalar adına açıklamalarda bulunan Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Alper Turna, Mersin'de faaliyet yürüten akademik unvanlı meslek odaları olarak yanı çatı altında toplanarak bu birliği oluşturduklarını söyledi. Amaçlarının Mersin'e ve ülkeye sahip çıkmak olduğunu belirten Turna, "Tabi bunla sınırlı değil. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bağımsız, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin ilke ve hedeflerine sahip çıkmak ve onu çağdaş bilimsel değerler ışığında ileri götürmek, edindiği bilimsel birikimler ışığında çalışan meslek sahibi kesimleri temsil eden meslek odalarının paylaştığı ortak değerleri geliştirme amacındayız. Ayrıca dayanışma ve güç birliği ile daha kapsamlı çalışmalar yaparak ilimize faydalı hizmetler ve projeler üretmek, şehrimizi bir dostluk ve kardeşlik anlayışı ile kaynaşmış bir kent kültürüne ulaştırmak, sağlıklı insan, sağlıklı toplum, sağlık kent ve sağlıklı çevre hedefiyle bütünleştirmek ve toplumun sosyal-kültürel yaşamına, gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla bu birliği kurduk" dedi.
Mesleklerine, örgütlerine, Türkiye'ye, kamusal zenginliklere sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Turna, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüreğinde insan sevgisi ve yurtseverlik olan meslek odaları olarak omuz omuza olacağımızı belirtmek istiyoruz. MAKOB olarak ülkemize, kentimize, halkımıza, mesleklerimize karşı bilimsel, toplumsal sorumluluklarımız bilincinde bilime, tekniğe olan inancımızı yitirmeyecek, mesleklerimizi toplum yararına icra etmekten, meslek ve meslektaş sorunlarımızı dile getirmekten, ülkemizin çıkarlarını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. MAKOB'un ilk 6 aylık sürede sekretaryalığını Makine Mühendisleri olarak biz yapacağız. Bizim ardından başka bir oda 6 ay sekretaryalık görevini yapacak. MAKOB'un kuruluşunda yer alamayıp, genel merkezlerinden onay bekleyen diğer akademik odalarımızı da ilerleyen süreçte birliğimize katılmalarını temenni ediyoruz."
Turna'nın konuşmasının ardından MAKOB'a üye diğer oda başkanları da söz alarak, birliğin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular. - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Mersin Akademik Odalar Birliği Kuruldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.