Mersin'de 375 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de 375 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Mersin\'de 375 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Mersin’de il genelinde 375 bin öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.

13.06.2014 12:53

Mersin'de il genelinde 375 bin öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Merkez Akdeniz ilçesindeki Ersoy Ortaokulu'nda karne töreni düzenlendi.

Mersin il genelinde 11 bin 923 derslikte 375 bin öğrenci, 22 bin 194 öğretmenle bu eğitim öğretim yılını tamamladı. Öğrencilerin karne alma sevincini yaşadıkları bugün Çiftçiler Caddesi üzerindeki Ersoy Ortaokulu'nun bahçesinde düzenlenen törene, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, Akdeniz Kaymakamı Raif Özener, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, veliler ve öğrenciler katıldı. Okulun halk oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan törende, 8. sınıflar birincisi Peçlin Akdeniz ile Okulu Müdürü İsak Panavur birer konuşma yaptı.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Karabiber ise öğrencilerin karne sevincini paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Öğrencilere seslenen Karabiber, "Uzun ve yorucu bir eğitim-öğretim yılı sonunda bugün çok arzu ettiğiniz yaz tatiline kavuşmaktasınız. Sizlere bütün bir yıl boyunca öğretmenleriniz, aileleriniz çok büyük destek verdiler. Sizler de eminim elinizden gelen gayreti gösterdiniz ve birazdan hepiniz karnelerinize kavuşacaksınız. Üstün başarı gösteren genç kardeşlerimin gözlerinden öpüyor ve tebrik ediyorum. Ama karnesinde zayıf olan öğrenci kardeşlerimiz hiç üzülmesinler, gayret, azim ve kararlılıkla tabi okuyarak emin olsunlar ki, önümüzdeki yıl onlar da diğer kardeşleri gibi başarıya ulaşacaklar. Şundan emin olun, herkes var olan bütün imkanları sizler için seferber etmekte. Sizler de neden çalışmanız gerektiğini, nasıl iyi bir insan olmanız gerektiğini biliyorsunuz. Gözlerinizden, davranışlarınızdan bunun farkında olduğunuzu görüyoruz. İyi bir tatil geçirmenizi, arkadaşlarınızla bol bol eğlenmenizi ve mutlaka çokça kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Tatilin sizlere mutluluk, keyif ve sevinç getirmesini diliyorum, hepinizi kutluyorum" dedi.

"KARNE ÇOCUKLARIN VE AİLELERİN ORTAK NOTUDUR"

İl Milli Eğitim Müdürü Gül de karnenin, çocukların sadece akademik başarılarını veya başarısızlıklarını gösteren bir belge olmadığının bütün çaba ve ısrarlarına rağmen çok fazla değişmediğini vurguladı. Amaçlarının bilgili, idealist nesiller ve iyi insan yetiştirmek olduğunu belirten Gül, "İşte karne bunların toplamı olmalıdır. Salt bilgiyle ölçülen bir karne, yanlış bir değerlendirmedir. Başarı veya başarısızlık, ailelerin ve çocukların ortak notudur. Hem çocukların hem de ailelerin kendilerini gözden geçirme rehberidir. Sevgi yetersizliği, olumsuz koşullar, yanlış tutumlar ve ilgisizlik çocukların başarısız olmalarına zemin hazırlamaktadır" diye konuştu.

Ailelerden, çocukları eve karneyle döndüğünde ilk tepkilerini gözden geçirmelerini ve olağanüstü tepkiler göstermemelerini isteyen Gül, öğretmenleri de çocukların okuldan kaynaklanmayan başarısızlıklarına kayıtsız kalmamaları konusunda uyardı. Öğrencilere de seslenen Gül, artık bütçeden eğitime ayrılan payın çok yüksek olduğunun ve ailelerin eğitimde hiçbir fedakarlıktan kaçmadıklarının altını çizdi. "Sizler gelecekte dahi iyi yaşayın diye bizler seferber oluyoruz" diyen Gül, öğrencilerden yaz tatilini iyi değerlendirmelerini, hobilerine ve spora zaman ayırmalarını, haftada en az bir kitap okumalarını istedi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Karabiber, 6, 7 ve 8. sınıflarda okul birincisi olan öğrencilere karnelerini ve hediyelerini verdi. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, okulun müzik öğretmenleri eşliğinde bir öğrenci de türkülerden oluşan mini bir konser verdi.

Törende daha sonra Karabiber, Kaymakam Özener ve Gül, sınıflara girerek öğrencilere karnelerini dağıttılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de 375 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement