Mersin'deki yangında ihmal iddiası - Son Dakika
Yerel

Mersin'deki yangında ihmal iddiası

Mersin'deki yangında aile bireyleri itfaiyenin ihmali olduğunu iddia etti. 2 çocuk hayatını kaybetti, 1 çocuk ağır yaralandı. Belediye yetkilileri ise ihmal iddialarını kabul etmedi. Yangın tüpten kaynaklanmıştı ve 11 dakikada itfaiye ekipleri olay yerine ulaşmıştı.

23.04.2023 15:00  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'deki yangın faciasında ihmal iddiası

Mersin'de bir evde meydana gelen ve 2 çocuğun ölümüne neden olan yangında, aile bireyleri itfaiyenin ihmali olduğunu iddia etti

MERSİN - Mersin'de bir evde çıkan, üçüz olan 8 yaşındaki çocuklardan 2'sinin hayatını kaybettiği, birinin ise ağır yaralandığı yangında, aile bireyleri itfaiye ekiplerinin ihmali olduğunu iddia etti. Belediye yetkilileri ise ihmal iddialarını kabul etmeyerek yaptıkları açıklamada, "İtfaiye aracı olay yerine 11 dakikada varmıştır. İvedi bir şekilde birçok araçla yangına müdahale edilmiştir" yanıtını verdi.

Yangın, dün akşam saatlerinde Toroslar ilçesine bağlı kırsal mahallelerden Buluklu'da 3 katlı Özgül Apartmanı'nın 2. katında meydana geldi. Tüpten kaynaklı olduğu öne sürülen yangın sırasında baba Engin Cesur'un dışarda, anne Zeliha Cesur ile 8 yaşındaki üçüz çocukları Egemen, Nevzat ve Şükriye Nisa'nın evde olduğu öğrenildi. Annenin çocuklarından Nisa'yı yaralı olarak kurtardığı, diğerlerine ulaşamadığı belirtildi. Yangını fark edenlerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi ile güvenlik güçleri sevk edildi. Ekipler kırsal mahalleye ulaşmasının ardından alevlere müdahale etti.

Yangının söndürülmesinin ardından çocuklardan engelli olan Egemen ve Nevzat'ın cansız bedenine ulaşıldı. Yangında dumandan etkilenen anne ile ağır yaralı Nisa ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesine sevk edildi. Cumhuriyet savcısı nezaretinde olay yerinde inceleme yapıldı. İnceleme sonrasında çocukların cansız bedeni evden çıkarılarak cenaze aracı ile otopsi için morga götürüldü.

"Yarım saatte su veremediler"

Yangında ihmal olduğunu savunan aile bireylerinden Demir Cesur, "Acımız çok büyük. İtfaiyeden şikayetçiyiz. Geldiler yarım saatte müdahale edemediler. Çocuklar balkondaydı, geldiklerinde ilk müdahaleyi balkondan yapsalardı çocuklar kurtulurdu. Ben geldim, yarım saatte bir suyu veremediler. İtfaiye eri su yok diyor. Böyle bir şey olabilir mi. Merdiven yok diyor. Bu kadar sorumsuzluk olmaz" dedi.

"Biz itfaiyeyi beklerken ambulans geldi"

İtfaiyenin geç geldiğini öne süren Erdi Cesur ise, "İtfaiyeyi aradık ancak itfaiyeden önce ambulans geldi. Biz itfaiye beklerken ambulans geldi. Balkondan müdahale edecekleri yerde kapıdan müdahale ediyorlar. İtfaiye hortumu delik olur mu? Biz elimizle kapatıyoruz su kaçmasın diye. Biz şikayetçiyiz. Belki de onlar ihmalkar olmasaydı yeğenlerim yaşıyor olacaktı" diye konuştu.

"Balkondan müdahale etselerdi çocuklar kurtulurdu"

Aile yakınlarından Tahsin Ateş de şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle acımız çok büyük. İtfaiye ekibi geç geldi. Geç geldiği halde müdahale etmediler. Merdivenleri yoktu. Balkondan müdahale etmediler, kapıdan müdahale ettiler. Amcası, babası ve ben elimizden geldiğince içeriye girmeye çalıştık izin vermediler. Söndürdükten sonra içeride kime yok dediler. Ben girdiğimde olay yerine çocukların 2'si de içeride yatıyordu. Çok büyük bir ihmalde bulundular, balkondan girselerdi bu çocuklar kurtulurdu."

Belediye iddiaları kabul etmedi

Mersin Büyükşehir Belediyesinden söz konusu iddialara yönelik yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"İtfaiye araçları 11 dakikada olay yerine varmıştır. 19.08'de çıkış yapan MEŞOT müfreze birçok araç olay yerine 19.19'da varmıştır. Çok maksatlı arazöz üstünde 12 metre seyyar merdiven, 3 ton su, kurtarma malzemeleri ve jeneratör mevcuttur. Ayrıca, merkezden, Toroslar'dan 24 metre ile Gökçebelen'den 14 metre merdiveni bulunan araçlar da olay yerine ivedi bir şekilde intikal etmiştir."

(GRY-HSK-BA-SO-Y)

Mersin\'deki yangında ihmal iddiası
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'deki yangında ihmal iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement